Autor Política
9 Setembre 2013 a 10:24

Els iaioflautas i l’11 de setembre

OCUPACIO INT.CAT.SALUT-13-5-13.2.1200

Imatge d’arxiu cedida per Iaioflautas

Els Iaioflautes han fet públic en un comunicat el seu posicionament davant l’11 de setembre.

El comunicat diu:

 El que identifica el Moviment 15M i als Iaioflautas és la seva pluralitat ideològica i les múltiples sensibilitats que el componen . De fet el 15M evita les qüestions ideològiques perquè separen més que uneixen . Moltes persones són independentistes i moltes altres no ho són . Una altra qüestió és que , evidentment, el 15M està per l’autodeterminació dels pobles del món i per descomptat del dret de Catalunya a la seva independència si així ho desitja la majoria de la seva població .

Però molt diferent és que el 15M i per extensió els iaioflautes , donin suport l’independentisme que representa CiU , sense un programa progressista , i molt menys si a la convocatòria se sumen elements tan nefastos com l’actual Govern de la Generalitat . Hi ha un independentisme d’esquerra que sí que presenta tal programa progressista i que convoca a les 18,30 hores a Plaça Urquinaona . Els integrants del 15M i els Iaioflautas que estan per la independència tenen així una alternativa per manifestar-se.

L’actual Govern té un programa polític que converteix la seva acció en un procés repressor de les llibertats i drets , amb retallades dràstiques ( sanitat , educació , habitatge , treball , etc . ) Que converteix la seva convocatòria, amb Mas i Puig al capdavant, en una manipulació de les reivindicacions populars . Així que , mentre donen suport al PP en l’aprovació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària , simulen treure pit i ser més independentistes que ningú . En realitat CiU representa les 400 famílies burgeses que manen a Catalunya i el que pretén és el seu propi regne de taifes .

L’actual Govern de la Generalitat de CiU , recolzat per ERC , pretén capitalitzar les justes peticions de la població per portar aigua al seu molí i manipular la situació .

El Moviment 15M i els iaioflautes no poden donar suport a una manifestació , que demana la independència per a un país on regna la corrupció política i econòmica sense que aquest mateix independentisme serveixi per condemnar aquestes actuacions . La independència només serveix si hi ha un nou model d’estat i noves formes d’acció política .

Per això , i sabent que hi ha múltiples sensibilitats dins del Moviment 15M , els iaioflautes estem per la llibertat personal , que cadascú segueixi la seva pròpia consciència i ideologia per assistir o no assistir , no convoquem a la manifestació de ANC com col · lectiu i no anirem amb els nostres símbols .

Switch to mobile version