Autor Societat
18 Setembre 2013 a 11:07

El Vallès Occidental tindrà nou sistema de reciclatge de càpsules de cafè

En total seran 15 les deixalleries municipals que tindran els contenidors específics

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

A partir d’aquest mes, a les deixalleries de 15 municipis del Vallès Occidental s’instaurarà un nou sistema de reciclatge de les càpsules monodosi de cafè i infusions. Amb aquest sistema tant es podran reciclar les càpsules d’alumini, de Nespresso, com les de plàstic, de Nescafé Dolce Gusto. Cada deixalleria tindrà dos contenidors: un per les càpsules d’alumini  i un per les de plàstic. En total hi haurà 36 contenidors de 120 litres i 10 més de 10 litres de capacitat per a les deixalleries mòbils.

Ahir el matí es va fer la presentació al Punt Blau 2 de Sabadell. Durant l’acte, el president del Consorci i alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez va destacar que “aquesta actuació, que s’emmarca en les polítiques del Consorci d’abordar la recollida dels diferents residus reutilitzables, també té molt de simbòlic: li estem dient al ciutadà, que és el primer que pot cooperar per millor el reciclatge i que ho pot fer amb un tema molt petit, molt domèstic”.

D’altra banda, el regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Sabadell, Cristian Sànchez, va explicar que “amb aquest nou servei a les deixalleries estem facilitant el reciclatge d’aquesta fracció. A Sabadell, concretament, disposarem de 2 contenidor a cada una de les tres deixalleries, un per càpsules de plàstic i un per càpsules d’alumini i encara ho aproparem més gràcies als Punts Blaus mòbils”.

Els quinze municipis on hi haurà els contenidors específics són Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls, a més de 5 deixalleries mòbils de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci per a la Gestió de Residus.

El sistema de recollida es gestionarà des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca, gràcies a l’acord entre Nestlé i les marques Nespresso i Nescafé Dolce Gusto. La recollida dels contenidors a tota la comarca la durà a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO. El gerent d’aquesta empresa, Xavi Martínez, va confirmar que “hi participaran dos equips de CIPO formats per un monitor i dos usuaris de l’entitat amb dos vehicles que faran tota la recollida als diferents municipis del Vallès Occidental”.

Nestlé s’encarregarà del trasllat de totes les càpsules a les plantes de reciclatge corresponents. El responsable de reciclatge de Nescafé Dolce Gusto, Carles Monsó, va dir que el sistema de recollida “va iniciar-se a Catalunya al 2011 per donar resposta a una demanda ciutadana. Amb la recollida i posterior tractament podem reutilitzar el cafè de les càpsules per a usos agrícoles i també estem en fase d’estudi per buscar nous usos pel plàstic per tal de tancar el cicle de vida de les càpsules”. L’alumini també es recupera i posteriorment es reutilitza.

 

Switch to mobile version