Autor Entitats
30 Setembre 2013 a 16:59

El Rebost solidari necessita 30.000 quilos de menjar

Campanya de recollida d’aliments els dies 4 i 5 d’octubre a Sabadell

Rebost SolidariEl Rebost solidari ha presentat aquest matí la seva campanya anual de recollida d’aliments, que té per objectiu aconseguir 30.000 quilos de menjar els magatzems de l’entitat. La xifra, que és lleugeament inferior a la de l’any passat , on es van aconseguir 35.000 quilos, busca refermar el compromís de la ciutat amb la cohesió social i contra la pobresa.

Durant la roda de premsa de presentació de la campanya, l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez i la regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, a més de Pepi Rodriguez, presidenta del Rebost Solidari.

Joan Carles Sánchez ha agraït l’esforç que fa l’entitat per la ciutat i ha demanat poder recollir el gruix d’aliments que permetin a l’entitat mantenir el seu òptim nivell de funcionament: “Són més de 200 voluntaris que en diferents moments fan sortides i demanen aliments però que desprès fan una tasca valuosa perquè arriben on no ho fa l’Ajuntament i això ho hem d’agrair”. De la mateixa manera, l’Alcalde ha recordat el gran esforç que està fent el consistori en matèria de  lluita contra la pobresa a través dels programes d’habitatge, on s’han destinat 450.000€ en ajudes, l’ajuda de compra escolar,  les beques menjador i el Rebost Solidari. “Quan parlem de lluita contra la pobresa s’ha de veure el pressupost. Som conscients que queda un camí per recòrrer però mostrem l’actitud.”.

Per la seva banda, Pepi Rodríguez ha explicat que 29 centres comercials de la ciutat disposaran de taules de recollida, que requereixen de més de 200 voluntaris i voluntàries: “Sabadell és una ciutat solidària en un tema com és el de l’alimentació”.  Durant la darrera campanya de recollida, titulada “l’estiu no fa vacances”, el Rebost va ser capaç de recollir 5.740kg de menjar per als infants més necessitats: “les famílies usuàries es van alegrar molt de la varietat de les cistelles. Estan molt contents”.

“Podem dir, sent cautelosos, que estem notant contenció”

Marta Farrés ha remarcat la importància de les campanyes de recollida, ja que suposen el 10% del total d’aliments que s’obté durant l’any: “Actualment s’està atenent un total de 2.700 famílies des dels Serveis Socials i, sent cautelosos, podem dir que estem notant contenció  que denota que les famílies que estem atenent ja les coneixem i perquè les entitats del tercer sector aporten la seva ajuda. Podem notar contenció però, tot i així, no deixa de ser una dada important. Hem de seguir demanant ajuda.”

Aliments de llarga duració, sucre galetes i llegums

El Rebost necessita actualment d’aliments de llarga duració, però també fa falta reforçar amb sucre, galetes, llegums i tomàquet de llauna, però des de l’entitat donaran la benvinguda tota mena d’aliments que la ciutadania aporti.

La principal novetat d’enguany ha estat que, per primer cop, a la llista d’establiments que s’han adherit a la campanya (Caprabo, Condis, Consum, Dia, Lidl i Sorli Discau), aquest any Mercadona s’hi ha sumat per primer cop, mostrant d’aquesta manera el seu caràcter social i d’ajuda contra la pobresa. Qui no hi participarà és la coneguda marca El Corte Inglés.

Switch to mobile version