Autor Cinema, teatre i televisió
25 Setembre 2013 a 14:09

Crítica Teatral: La tabernera del Puerto

Foto Tabernera opció 3 650x264

 

SARSUELA EN TRES ACTES. Estrena: 18 de setembre de 2013 al Teatre Victòria. En cartell fins: 29 de setembre de 2013. Música: Pablo Sorozábal. Llibret: Federico Romero i Guillermo Fernéndez-Shaw. Direcció escència: Rafel Duran. Direcció musical: Lluís Cabal. Companyia: +SARSUELA. Intèrprets: Isabel Rodríguez (Marola), Lluís Sintes (Juan de Eguia), Vicenç Esteve (Leandro), Xavier Fernández (Simpson), José Luis González (Ripalda), Isabel Valls (Abel), Montse Miralles (Antigua), Dani Claramunt (Chinchorro), Joan Berlanga (Verdier), Roger Casadellà (Fulgen).

 

“La Tabernera del Puerto” no tiene gambas

Aquesta setmana s’ha estrenat al Teatre Victòria de Barcelona la sarsuela “La Tabernera del Puerto”.

Amb aquesta representació, la companyia +Sarsuela segueix el camí iniciat amb Cançó d’Amor i de Guerra. Malauradament sembla que aquest camí serà llarg i complicat.

Tant la direcció escènica de Rafel Duran com la direcció musical de Lluís Cabal segueixen igual que 80 anys enrere, quan es va estrenar l’obra per primera vegada també a Barcelona. Es repeteix una estructura clàssica en tres actes, del tot obsoleta i antiquada avui en dia.

La posada en escena és senzilla, i la gestió de l’espai molt limitada. Només destaca la imaginativa recreació d’un vaixell en alta mar amb bidó sobre rodes gronxat per dos homes en la foscor.

Pel què fa als membres de la companyia, tenen excel·lents però alhora desiguals habilitats. Aquest fet fa que l’espectacle presenti una constant discontinuïtat tant tècnica com emocional. Dalt de l’escenari hi ha actors i cantants, però no les dues coses alhora. D’aquesta manera la versemblança de l’obra costa d’assimilar malgrat s’acceptin les convencions teatrals.

Per acabar-ho d’arrodonir, una orquestra mal ajustada, que afina però no acaba d’anar a la una, amaneix les escenes – de vegades amb tanta passió – que no deixa escoltar els parlaments ni des de la tercera fila.

Tot plegat, una sarsuela sense suc, sense sal, i sense gambes.

Trailer: Youtube

 

Anna Mestre

(Actriu i Comunicadora)

Switch to mobile version