Autor Entitats
22 Setembre 2013 a 10:30

Conveni per garantir feina a persones amb trastorns de salut mental

La Diputació i 16 entitats locals signen un conveni

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i 16 entitats locals han signat la renovació dels convenis que permeten seguir treballant amb la Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals (OTL) per tal que les persones amb trastorns de salut mental trobin feina. De les entitats barcelonines signants n’hi ha tres del Vallès Occidental: Cerdanyola del Vallès, Rubí i Sabadell. La inversió de les 16 OTL ha estat de 550.000 euros aquest any.

Des del 2002, les OTL donen un servei d’atenció personalitzada que contribueix a l’accés i la permanència al mercat de treball de les persones amb trastorns de salut mental. Cada any es comptabilitzen unes 1.500 persones que hi acudeixen per realitzar aquest procés d’integració al món laboral a través dels serveis sanitaris del territori en concret.

Segons dades aportades per la Diputació de Barcelona, entre un 70 i un 80% de les persones que pateixen o han patit algun tipus de trastorn mental estan en situació d’atur. El responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Ferran Civil, ha afirmat que “des de l’administració treballem per reduir l’estigma social que encara existeix envers aquest tipus de malalties i que comporta una dificultat afegida a l’hora de trobar un lloc de treball. La Xarxa de les OTL és un clar exemple de la força innovadora del món local, del compromís amb la igualtat d’oportunitats i d’intervenció d’èxit”.

Ferran Civil també ha donat a conèixer la intenció de la Diputació de formar part del projecte del Departament de Salut de la Generalitat per millor l’accés laboral a les persones amb malalties mentals greus en empreses ordinàries. Un projecte, segons ha dit Civil, que “es desenvoluparà segons la metodologia de l’institut universitari americà: Dartmouth Psychiatric Research Center, en col·laboració amb els Departament d’Empresa i Ocupació i Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació ‘La Caixa’”.

 

Switch to mobile version