Autor Entitats
19 Setembre 2013 a 13:30

Catalunya Caixa no vol atendre a la PAHC

[wzslider]

Jornada de protestes de la PAHC , la segona d’aquesta setmana, reclamant a Catalunya Caixa que s’eliminin els préstecs personals desprès de signar la dació en pagament. A les 10 del matí, un centenar de persones provinents de les diferents seccions territorials de la PAHC s’han concentrat a l’estació de la Renfe de Sabadell Centre.

El centenar de persones concentrades ens han explicat que, des de fa més de 10 mesos, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca porta, a nivell de tota Catalunya, negociacions col·lectives amb Catalunya Caixa per aconseguir solucionar els més de 700 casos que afecten a clients d’aquesta entitat. Com l’entitat es nega a negociar les seves peticions, han decidit convocar durant 3 dies d’aquesta setmana accions a diferents ciutats (Barcelona, Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat) accions on l’objectiu és col·lapsar les oficines de l’entitat amb un allau de peticions i tràmits.

PAHC Sabadell

Oificina C/Escola Industrial

A dos quarts d’onze, el centenar de persones han decidit anar a l’oficina de Catalunya Caixa situada al costat de l’estació de FGC, al carrer Alfons XIII. L’entitat, lluny de voler atendre als manifestants, ha decidit tancar l’oficina i evitar-se les llargues cues, tot i deixar d’atendre als seus propis clients, que passaven i veien com no podien fer cap tràmit. Els integrants de la PAHC han estat cantant i cridant, mentre els policies municipals, inusualment presents durant tota la jornada, miraven i dirigien el trànsit als carrers del voltant per evitar un col·lapse de cotxes, que feien sonar el clàxon  en favor de la Plataforma.

Cinc minuts passaven de les onze quan s’ha decidit dividir-se en cinc grups de 20 persones cada un per tal de cobrir la major quantitat d’oficines de l’entitat a la ciutat. Un grup s’ha dirigit cap a la Gran Via baixant tota la Rambla, mentre que els altres han anat a la oficina de Via Massagué, a l’oficina del carrer de l’escola industrial i un grup ha decidit retornar al carrer Alfons XIII.

Els directors d’oficina rebien avisos per tancar

La sorpresa ha arribat quan, els integrants de la PAHC, han vist com totes les oficines estaven tancades, de manera que no podien demanar els serveis que necessitaven i provocant les queixes dels usuaris, que tampoc podien accedir a les instal·lacions.

Ens hem dirigit a una de les oficines que restava oberta, situada al carrer teixidors i que funcionava amb total normalitat. A dos quarts de dotze, els membres de la PAHC que estaven a Via Massagué han decidit anar a aquella oficina, de manera que hem pogut veure en quin moment tancaven i les excuses que els treballadors i director deien. A les 11.42 el director, que prèviament havia estat trucat per telèfon, ha sortit del seu despatx i ha tancat l’accés que donava al caixer automàtic (que fins aquell moment funcionava amb normalitat). Veient que els manifestants estaven a 10 minuts de la zona, a les 11.47 ha decidit tancar tota la oficina (inclosos els llums) i col·locar un cartell al caixer amb un cartell escrit a darrera hora que anunciava “caixer no disponible” juntament amb el segell de l’entitat.

Veient aquesta situació, i desprès que comprovéssim que totes les oficines havien tancat ( de Gran Via fins al final de l’Eix Macià) els manifestants han decidit, a les 13h, donar per tancada la seva jornada de protestes i han enfilat el camí cap a les seves poblacions i quedant per la jornada de demà a Barcelona.

Switch to mobile version