Autor Política
10 Setembre 2013 a 23:12

5.000 persones omplen la cadena de llum per a la independència

[wzslider]

Més de 5.000 persones s’han concentrat aquest vespre al centre de Sabadell convocats per l’Assemblea Nacional en el preàmbul de la Via Catalana per la Independència.

A les 8 en punt tothom ja estava preparat al llarg del recorregut, que passava per diferents punts de la ciutat i que, al final, la participació ha fet petita. 3.660 torxes s’han encès quan el tro ha esclatat al cel. Voluntaris i voluntàries de la cadena, més d’una trentena, han estat els encarregats d’ajudar a encendre les torxes, que en cinc minuts ja cremaven alegrement.

Les bruixes dels nord, els bastoners de Sabadell, els diables de la Creu Alta i moltes altres organitzacions i entitats de la ciutat han participat activament i fent que l’estona passés el màxim d’entretinguda l’estona.

Entre els participants, hem pogut trobar el diputat d’Esquerra Republicana Marc Sanglas, dirigents de l’Entesa i ICV. També s’ha pogut veure un dels actors de Polseres Vermelles, que ha passejat observant l’escena .

Accident d’helicòpter

La nota anecdòtica de la jornada l’ha donat la càmera (helicòpter) de l’Assemblea Catalana, que ha patit un accident des de més de 20 metres d’alçada quan s’ha perdut el control. L’helicòpter havia de gravar tot el recorregut de la cadena de torxes

Lectura de poesies

Roc Casagran i Núria Martinez han estat els protagonistes inicials del torn de paraules que ha tingut l’acte. Els dos han fet lectura de poesia sense que es pogués evitar que alguna llàgrima caigués. Al final de la lectura, tant el Roc com la Núria han llegit de manera magistral l’adéu  Espanya de Joan Maragall.

La portaveu de Sabadell per la Independència, Montse Chacón, ha agraït a tots els assistents a l’acte la seva presència i, amb un missatge ple d’optimisme, ha donat ànims de cara a la participació de la cadena per la independència, que es celebra demà.

Switch to mobile version