Autor Societat
10 juny 2018 a 10:00

Compromís de 28 regions metropolitanes d’Europa

0 Flares 0 Flares ×

Per accelerar la transició cap a un transport públic d’emissions zero

Ricard Font EMTA//Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

Ricard Font EMTA//Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del comitè executiu de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Ricard Font, ha signat un manifest juntament amb 27 regions metropolitanes d’Europa que es comprometen a accelerar la transició cap a un transport públic d’emissions zero. L’acte s’ha celebrat a París, en el marc d’una jornada per celebrar el 20è aniversari de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA), on ha participat Font junt amb la ministra de Transport del Govern francès, Élisabeth Borne.
Durant la seva intervenció, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha destacat que per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle “cal fer-ho entre tots per això el Govern de Catalunya, amb l’ATM i els membres del consorci, van impulsar un acord per a la reducció de les emissions amb mesures concretes i determinant el rol de cadascú”. Per a Font, a mig termini “s’ha de fer una transició acurada cap als ebuses i acomodar adequadament els nous serveis de mobilitat al sistema de transport perquè són una gran oportunitat per aconseguir una mobilitat sostenible en l’interior de les ciutats i en els àmbits metropolitans”. També ha destacat la necessitat de trobar fons de finançament estable.
En el manifest signat, els membres de l’EMTA es comprometen a prioritzar la intruducció de vehicles nets en les flotes d’autobusos i demanen a la Unió Europea suport econòmic per a la innovació tecnològica, la digitalització i el suport a la compra de vehicles elèctrics, així com en el desenvolupament de les infraestructures per a aquests vehicles.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×