Autor Sanitat
15 juliol 2017 a 10:00

Més de 180 professionals de la indústria farmacèutica es reuneixen amb el CatSalut

0 Flares 0 Flares ×

En el V Fòrum de Farmàcia i Medicament

V Forum farmacia medicament

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, va inaugurar la  V edició del Fòrum de Farmàcia i Medicament CatSalut-Indústria en què han participat més de 180 professionals en representació de 70 indústries farmacèutiques,  representats de Farmaindústria, AELMHU i  BioSim  i altres professionals del sistema de salut.
David Elvira ha explicat els canvis i la reorientació que ha iniciat el CatSalut en el darrer any i ha destacat que un dels canvis més significatius és la creació d’una nova Àrea del Medicament que “treballarà per tal de garantir una utilització racional dels medicaments en base a la seva eficàcia i seguretat, així com en l’avaluació de nous fàrmacs i la priorització de la prestació segons el seu valor afegit”.
 
El director del CatSalut ha exposat que aquesta reorganització s’inscriu en el marc de la necessitat de fer arribar els avanços  als pacients, de les dificultats en identificar incerteses i establir els criteris per a introduir els nous tractaments d’una forma raonada i racional, així com de la importància d’evitar iniquitats, garantir l’accés i de la necessitat de que existeixi una bona coordinació basada en l’ús racional i adaptada a les realitats del nostre entorn.
Elvira ha presentat els elements clau que han guiat aquesta reorganització, que inclouen un major focus en els aspectes clínics i de resultats en salut, així com el desig de simplificació dels processos, la necessitat de garantir la participació de professionals i ciutadans i la importància de la transparència, el retiment de comptes i l’avaluació continuada dels processos i dels seus resultats.
El director de l’àrea del medicament, Josep Torrent, ha explicat que els canvis organitzacionals “estan destinats a garantir la coordinació dels diferents processos donant d’una visió del medicament, centrada en els resultats i que garanteixi l’accés a la innovació i l’equitat i la sostenibilitat del sistema sanitari”
La nova àrea del medicament s’estructura en tres gerències:
  1. Gerència d’harmonització farmacoterapèutica. Les funcions principals inclouen l’avaluació i el posicionament farmacoterapèutic dels medicaments.
  2. Gerència de prestacions farmacèutiques i accés als medicament. Encarregada de la gestió de les prestacions farmacèutiques i  la coordinació de les polítiques de compra i de l’accés a la innovació
  3.  Gerència d’acció territorial del medicament. centrada en facilitar la implementació dels criteris d’ús racional a nivell del territori mitjançant accions específiques i la relació amb els diferents proveïdors del SISCAT.
Durant l’acte els gerents responsables de les diferents unitats han explicat els punts més destacats de cada un dels seus àmbits.
Aquests fòrums es venen organitzant des de l’any 2013 i tenen com objectiu facilitar una comunicació fluida entre el sector de la indústria farmacèutica i el propi CatSalut que permeti compartir els objectius de la prestació farmacèutica i de l’accés a la innovació terapèutica, així com respondre a les consultes del sector i resoldre els seus dubtes.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×