Autor Societat
15 juliol 2017 a 15:00

Catalunya no té un problema amb el turisme, té una gran oportunitat

0 Flares 0 Flares ×

Hard Rock confia en el futur del País

carles puigdemont parlament

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat  que “Catalunya no té un problema amb el turisme sinó que té una gran oportunitat”. El cap del Govern ha recordat que aquest sector “representa en el PIB , en la creació de feina, i en la influència en d’altres sectors com el primari, una xifra prou important perquè no el menystinguem ni el posem sota la llum de la criminalització”, i ha reclamat que “tots siguem més responsables a l’hora de parlar-ne”.
El cap de l’Executiu ha respost així a la intervenció del grup parlamentari de la CUP, que ha expressat el seu rebuig al projecte de l’empresa Hard Rock a Salou i Vilaseca. Carles Puigdemont ha qualificat aquesta inversió, que ascendirà a uns 2.000 milions d’euros, de “gran notícia, llargament treballada per diversos governs, no exempt de dificultats, i que al final ha acabat molt bé, en la línia que tots volíem d’un projecte ambiciós i sostenible”. “Podem anar amb el cap ben alt perquè hem fet les coses no bé, sinó molt bé, i aquest serà un actiu d’aquest Govern”   ha insistit.
Per al president, el compromís de l’empresa nord-americana expressa, d’una banda, confiança en el país”, perquè considera que Catalunya és digne de ser receptor d’aquesta inversió i pot crear els llocs de treball necessaris per garantir la viabilitat i sostenibilitat del projecte; de l’altra, “confiança en el nostre sector turístic” i més concretament en un territori molt fecund, amb molta expertesa i experiència; i “confiança en el Govern, perquè totes els passos que hem fet els hem fet d’acord, i acompanyant-nos mútuament”.
I ha afegit “vol dir també visió de futur perquè ningú anuncia una inversió d’aquestes característiques, ningú compromet la seva marca comercial que és el valor més important que té, el seu propi nom, si no creguessin en les possibilitats del nostre país i que som un territori sòlid on poder fer inversions serioses i de futur”. En aquest sentit, Carles Puigdemont ha detallat alguns dels indicadors econòmics com són la inversió estrangera, l’exportació i la creació d’ocupació que Catalunya lidera a l’Estat espanyol i a Europa.
El president ha recordat també que el projecte Hard Rock Entertainment World s’ubicarà en un dels territoris més castigats per l’atur, i ha adreçat la següent pregunta als diputats “a ningú li ha cridat l’atenció que la majoria dels ajuntaments de la zona, per no dir tots, del color que sigui, han lluitat al costat del Govern per fer possible aquesta inversió?”. “Ens sentim orgullosos”, ha reblat.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×