Autor Societat
9 maig 2017 a 18:00

El SCT celebra la IV Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària

0 Flares 0 Flares ×

I difon el vídeo #SlowDown

Save Lives SlowDown

L’organisme reforçarà a través de les xarxes socials la idea que la reducció de la velocitat salva vides. Tot plegat, coincidint amb una acció global de conscienciació promoguda per l’ONU, que enguany abraça del 8 al 14 de maig.

El Servei Català de Trànsit (SCT) s’adhereix a partir d’avui a la IV Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària, que se celebra del 8 al 14 de maig i, sota el lema Save Lives #SlowDown, posa el focus d’atenció en la velocitat com a factor de risc a la xarxa viària. A més velocitat, menys seguretat i més risc de patir un accident de trànsit i d’agreujar-ne les conseqüències.
En concret, l’organisme prendrà part en aquesta acció de sensibilització global difonent un vídeo a través de les xarxes socials que porta l’etiqueta #SlowDown i que té l’objectiu d’alertar dels perills de conduir sense respectar els límits de velocitat establerts. D’aquesta manera, buscarà reduir les víctimes mortals i les persones ferides en accidents de trànsit per aquesta causa, tal com estableix el Pla estratègic de seguretat Viària 2014-2020, que es fixa vigilar i controlar els comportaments de risc i en especial de la velocitat com a factor causal de lesivitat en els accidents.
La velocitat, quarta causa de sinistralitat amb víctimes
A Catalunya, recordem que l’excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres. Durant el 2016, la velocitat excessiva va estar present en el 15,73% dels accidents amb víctimes com a factor concurrent, en un total de 131 sinistres amb víctimes, i va representar la quarta causa de la sinistralitat, per darrera de les infraccions de conductors/vianants/ciclistes, les distraccions i les errades dels conductors. L’any anterior, el percentatge havia estat lleugerament superior, del 16,67% (143 accidents).
El Servei Català de Trànsit pretén que el vídeo esdevingui viral perquè el màxim d’usuaris de la via pública estableixin el compromís de circular a una velocitat adequada. En aquest sentit, i d’acord amb el que estableixen les Nacions Unides, amb petits canvis hi pot haver grans resultats. Les investigacions demostren que una disminució del 5% en la velocitat mitjana pot suposar una reducció del 30% en la xifra d’accidents de trànsit mortals.
Orígens de la Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària
La idea d’establir una Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària sorgeix arran de la resolució 60/5 (“Millora de la seguretat viària en el món”) del 26 d’octubre de 2005 de  l’Assemblea General d’aquesta organització.
En ella, es convida a les comissions regionals de les Nacions Unides i a l’Organització Mundial de la Salut a organitzar, conjuntament, la primera Setmana Mundial de les Nacions Unides de Seguretat Viària perquè serveixi de plataforma de les activitats de sensibilització sobre qüestions de seguretat viària arreu del món. La primera d’elles es va celebrar l’any 2007 i va estar centrada en els joves (Save Lives #YouthRoadSafety), la segona va tenir lloc l’any 2013 i va tenir el focus d’atenció en els vianants (Save Lives #PedestrianSafety) i la tercera es va celebrar l’any 2015 i va estar centrada en els infants (Save Lives #SaveKidsLives). Per tant, la campanya Save Lives #SlowDown és la quarta Setmana Mundial de les Nacions Unides i posa el focus d’atenció en la velocitat excessiva com a factor de risc.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×