Autor Societat
7 octubre 2016 a 15:00

Fundació Affinity llença la campanya #NoSonUnaModa contra l’abandonament animal

0 Flares 0 Flares ×

Més de 137.000 gossos i gats van ser recollits a Espanya durant l’any passat

#nosonunamodaFundación Affinity

#nosonunamodaFundación Affinity

L’any passat, un total de 104.501 gossos i 33.330 gats van ser recollits per les societats protectores al nostre país, segons l‘Estudi Fundació Affinity sobre l’abandonament i l’adopció 2016. Tot i la tendència a la baixa, el descens és modest i la xifra d’animals de companyia que arriben a entitats protectores segueix sent elevada.

Amb motiu del Dia Mundial dels Animals de Companyia, Fundació Affinity, en el seu objectiu per difondre els beneficis dels animals de companyia a la nostra societat i lluitar contra l’abandonament, posa en marxa la campanya #NoSonUnaModa, amb la qual pretén alertar sobre la falta de compromís que sovint es dóna en prendre la decisió de compartir la vida amb un gos o un gat.

“Desgraciadament encara hi ha gent que tria a un gat o un gos de la mateixa manera que trien una jaqueta o unes sabates. Prenen la decisió de forma irreflexiva en base a raons efímeres que poden condemnar aquesta relació al fracàs. Per això hem ideat aquesta campanya, #NoSonUnaModa, amb la qual pretenem captar l’atenció i traslladar un missatge clar sobre la necessitat de realitzar una reflexió en profunditat abans de decidir conviure amb un animal de companyia “, assenyala Isabel Buil, directora de Fundació Affinity .

Encara hi ha molt per avançar pel que fa a tinença responsable i això es fa evident en constatar que el 34% dels propietaris confessa haver triat el seu gos o gat per motius no racionals, com per exemple “perquè va ser el que més li va agradar en aquest moment “o per” amor a primera vista “, és a dir, prioritzant criteris de caràcter emocional o fins i tot visual i relacionat amb l’aparença física de l’animal, més que per aspectes de major calat.

La campanya #NoSonUnaModa “posa damunt de la taula el poc compromís així com les raons que en ocasions motiven a l’hora de buscar un gos o un gat: perquè és bonic, perquè es porta, per seguir la tendència . En aquests casos , quan l’animal creixi o quan aparegui la primera dificultat, ja no serà un bon complement i li arrinconarán com es faria amb una bossa que passa de moda “, apunta Isabel Buil.

Fundació Affinity ha donat a conèixer aquest any en el seu Estudi sobre l’abandonament i l’adopció 2016, que el principal motiu d’abandonament durant l’any passat va ser el comportament de l’animal (15%), seguit per les cadellades no desitjades (15%) i els factors econòmics (12%). Es tracta de factors que apunten en molts casos a una manca de reflexió sobre les necessitats que l’animal tindrà en cadascuna de les etapes de la seva vida.

El món de la moda com a aliat

Per a la campanya #NoSonUnaModa, Fundació Affinity s’ha aliat amb el món de la moda amb l’objectiu de traslladar un missatge de compromís i consciència social que ajudi a reduir l’abandonament d’animals al nostre país.

#NoSonUnaModa Pretén alertar que gossos i gats no són elements que formen part del nostre look. No són complements per donar el toc final al nostre estilisme o millorar la nostra imatge. Aquesta acció es recolza en atributs propis de l’àmbit de la moda per denunciar que els animals no poden regir-se pel mateix patró. Per a això, la Fundació Affinity ha creat la Col·lecció Primavera – Estiu 2017 de gossos i gats recollida en un Look Book i en un Fashion Film que és moure a la reflexió. Les dues peces disponibles al Facebook ia nosonunamoda.com

La col·lecció està formada per nou tendències reals del món de la moda, que s’apliquen a gossos i gats portant a l’equívoc que ells també són un complement de moda més. Algunes d’aquestes tendències són total black, true nude i oversize que estan representades per nou gossos i gats.

“Hi ha molt camí per recórrer en la problemàtica de l’abandonament animal a Espanya. Amb #NoSonUnaModa volem traslladar un missatge clar: pots canviar de tendència cada temporada, però no de mascota. Per tant, si no estàs preparat, no ho tinguis “, afirma Isabel Buil, directora de Fundació Affinity.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×