Autor Economia
20 agost 2016 a 15:00

CaixaBank, millor banc d’Europa en serveis de banca mòbil

0 Flares 0 Flares ×

I segon del món

caixabank-Bancamobil

CaixaBank ha rebut la puntuació més alta en l’informe realitzat per Forrester Research “2016 European Mobile Banking Funcionality Benchmark”, que examina les aplicacions de banca mòbil d’onze grans entitats financeres “retail” d’Europa. CaixaBank també s’ha situat segona en l’estudi “2016 Global Mobile Banking Functionality Benchmark”, que Forrester realitza avaluant les “apps” de 46 bancs mundials.

És el segon any consecutiu que CaixaBank obté la puntuació més alta del sector a Europa.

En l’estudi europeu de 2016, Forrester destaca que “CaixaBank segueix per davant dels seus competidors a Europa, amb un nivell d’excel• lència tant en funcionalitats bàsiques, amb una àmplia varietat de possibilitats de transaccions, com en serveis de nova generació i funcionalitats de màrqueting i vendes”. En total, CaixaBank ha obtingut 85 punts sobre una escala de 100, la millor valoració de tota la banca europea.

En l’estudi global, la puntuació aconseguida per CaixaBank la situa com la segona millor entitat del món del servei de banca mòbil.

Creixement en clients, número d’operacions i contractació pel mòbil

Segons dades del primer semestre de 2016, CaixaBank ha superat els 3 milions de clients operatius de banca mòbil al mes. L’entitat és la que té el major nombre de clients actius d’un servei de banca mòbil a Espanya. Respecte 2015, el creixement ha estat del 16%.

Quant a nombre d’operacions, durant els sis primers mesos de l’any, CaixaBank ha registrat més de 4,4 milions de moviments i transaccions al dia en el seu canal mòbil, un 55% més que el mateix període de 2015. Durant el primer semestre, pels serveis mòbils de CaixaBank, s’han realitzat 800 milions d’operacions.

A través del mòbil es realitzen 1 de cada 5 transaccions de l’entitat, el que la converteix en el segon canal operatiu dels clients de CaixaBank i només superat pel servei web. Cada minut, a CaixaBank es realitzen més de 3.000 operacions a través del mòbil. Els clients de CaixaBank es connecten a Línia Oberta mòbil un promig de 14 vegades al mes i realitzen una mitjana de 44 operacions per persona.

Quant a creixement comercial, cada cop s’incrementa més el número de productes contractats directament pel client a través del mòbil. Segons dades de juny, el 25% de la producció de préstecs personals d’abonament immediat (Click&go) es formalitzen pel canal mòbil. Així mateix, el 15% de la compravenda de valors i prop del 19% de les transferències es realitzen via mòbil.

Les opcions més sol·licitades són la consulta de comptes i targetes, els traspassos i transferències i la compravenda de valors. Els productes més contractats a través del mòbil són préstecs, targetes i fons d’inversió. D’altra banda, 1 de cada 5 clients utilitza pel mòbil el servei digital “Les meves Finances”, per la gestió d’ingressos i despeses personals i familiars.

Oferta de serveis mòbils

L’oferta de serveis mòbils inclou aplicacions financeres, portals mòbils i alertes informatives immediates, que el client pot configurar d’acord amb les seves preferències. Entre les possibilitats disponibles, figuren des de la informació més bàsica, com l’ingrés de la nòmina i pensió, fins a opcions avançades per seguir els mercats o invertir en borsa.

Els serveis de banca mòbil de CaixaBank estan disponibles per a una àmplia varietat d’entorns, més enllà del telèfon i les tablets. Actualment, CaixaBank disposa d’aplicacions per dispositius wearable i cotxes “intel·ligents” (vehicles FordSYNC amb sistema AppLink). Totes les aplicacions es troben a disposició dels usuaris a la CaixaMòbil Store, la primera store d’aplicacions per mòbils creada per una entitat bancària.

Així mateix, CaixaBank ha llançat imaginBank, el primer banc mobile only que es posa en marxa a Espanya i el primer del món en què l’operativa es realitza exclusivament a través d’apps per mòbils i per xarxes socials.

CaixaBank, líder en innovació

CaixaBank assumeix la innovació com un repte estratègic, i un tret diferencial de la seva cultura. Ser líders en banca digital és un dels reptes que l’organització té plantejats en el seu Pla Estratègic 2015-2018.

El reconeixement de Forrester se suma a altres premis internacionals en innovació, atorgats per institucions especialitzades, com l’associació mundial de bancs retail Efma o els Global Banking Innovation Awards, promoguts pel Bank Administration Institute (BAI) i Finacle, o per publicacions financeres de prestigi.

A l’agost de 2016, CaixaBank ha guanyat el premi The Banker al millor projecte tecnològic del món pel llançament d’imaginBank. Des del seu llançament, el gener de 2016, imaginBank s’ha convertit en una de les aplicacions financeres més descarregades a Espanya, tant al Google Market d’Android com a l’App Store d’Apple, amb més de 125.000 descàrregues acumulades i 576.000 operacions.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×