Autor Societat
25 abril 2016 a 18:00

Els objectius clau del CTFC són la valorització de la fusta i la projecció internacional de la recerca

0 Flares 0 Flares ×

Meritxell Serret assumeix la presidència del CTFC

Meritxell Serret // Imatge cedida per la Generalitat

Meritxell Serret // Imatge cedida per la Generalitat

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assumit, a Solsona, la presidència del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC). Serret destaca la tasca realitzada durant gairebé 20 anys des del Centre en temes de conservació i valorització del sector forestal. També ha parlat de la projecció internacional de la recerca que s’hi duu a terme, sobretot en l’àmbit del Mediterrani, a través dels projectes i les xarxes tècniques i científiques en què participa.
La consellera ha repassat els principals reptes de país de cara als propers anys, en què el CTFC tindrà un paper destacat en l’organització de la informació sobre el patrimoni natural, la gestió forestal multifuncional, la valorització de la fusta, la consolidació del sector tofoner i la protecció dels ecosistemes forestals davant del repte climàtic.
Serret ha explicat que hem de ser capaços d’enfortir els nostres productes forestals en el seu conjunt per mantenir i crear llocs de treball en el medi rural, però ho hem de fer d’una manera sostenible i, sobretot, consensuada amb el territori i amb la implicació de les empreses del sector.
Entre els acords presos en la Junta del CTFC que s’ha celebrat avui, s’ha aprovat el nomenament dels nous membres del Consell Científic Assessor, que s’ha de reunir per a la segona avaluació externa de recerca del CTFC durant el mes de setembre, i del Comitè Assessor de la Fusta.
Pel que fa als convenis amb la Universitat de Lleida, cal destacar la importància del conveni d’adscripció d’investigadors de la UdL al CTFC, que permetrà augmentar en quantitat i qualitat la massa crítica de recercadors del centre.
Serret també ha informat que properament s’obrirà el concurs adreçat a les ciutats catalanes per poder ser candidates a Ciutat Forestal 2017, que aquest any sosté Gandesa.
Juntament amb s’han incorporat com a nous membres de la Junta del CTFC per part del Departament d’Agricultura, Montserrat Barniol, directora general de Forests; i per part de la Fundació Catalana per a la Recerca i Innovació, Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca, i Francesc Ramon Subirada, director general de Recerca.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×