Autor Política
11 novembre 2015 a 15:00

Ciutadans demana connectar Sabadell i Badia del Vallès amb la línia L11 d’autobús

54 Flares 54 Flares ×

Volen que es perllongui la línia

Joan Garcia // Imatge cedida per Ciutadans

Joan Garcia // Imatge cedida per Ciutadans

El grup municipal de Ciutadans (C’s) a Sabadell proposa que l’Ajuntament de Sabadell i el de Badia del Vallès es posin d’acord per perllongar la línia d’autobús sabadellenc L11 perllongui el seu recorregut des de Sant Pau de Riusec fins al municipi de Badia.

El portaveu municipal de C’s i diputat en el Parlament de Catalunya, Joan García, creu que l’ampliació del trajecte permetria superar l’assignatura pendent de connectar amb transport públic Sabadell i Badia. Garcia va avançar que aquesta petició es traslladarà també al grup parlamentari de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, perquè la converteixi en una proposta de resolució que torni a posar a debat la connexió entre els dos municipis“.

La necessitat d’ampliar de L11 respon a la constatació del caràcter metropolità que té Sabadell i la seva conurbació en assumptes com la mobilitat i que podria aprofitar-se per mancomunar serveis, com el transport públic, per reduir despeses i rendibilitzar-loscomentava Garcia. 

El portaveu de C’s assenyala que tot i que els autobusos de Sabadell (gestionats per l’empresa municipal TUS) no poden operar en un altre municipi ni fer competència a l’empresa adjudicatària de les línies interurbanes, la línia L11 podria ampliar-se si hi ha voluntat política“, en referència a la Generalitat, que és l’administració que hauria d’aprovar el traçat.

Aquesta proposta de ciutadans contempla connectar els dos municipis per la carretera de l’aeroport el que no interferiria en els drets de l’actual concessionària que cobreix el servei entre Sabadell, Barberà del Vallès, Badia i Barcelona per una altra ruta va afirmar García, qui va recordar que Badia està mal comunicada amb transport públic amb Sabadell, un fet que genera que les persones de Badía que han de desplaçar-se a Sabadell ho facin en vehicle privat, incrementant la circulació a la ciutat.

L’ampliació de la línia L11 podria beneficiar a l’empresa TUS, que té pèrdues en aquesta línia perquè està infrautilitzada. Els beneficis de l’ampliació es podrien destinar a augmentar la freqüència de pas d’altres línies amb gran demanda, com la que uneix Can Rull i el Parc Taulíconclou el portaveu de C’S a Sabadell.

54 Flares Twitter 0 Facebook 53 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 54 Flares ×