Autor Sanitat
6 octubre 2015 a 14:00

Entra en funcionament el primer web sobre salut sexual

6 Flares 6 Flares ×

L’objectiu es promoure la salut sexual facilitant informació i recursos pedagògics

Salut sexual // Imatge del web de Salut Sexual

Salut sexual // Imatge del web de Salut Sexual

El Departament de Salut, l’Ajuntament de Barcelona i Sida Studi han creat el primer web de recursos pedagògics sobre salut sexual. Aquest web constitueix un pas més en el suport a les entitats que desenvolupen projectes emmarcats en el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

 

El nou portal vol ajudar equips professionals a promoure la salut sexual oferint-los informació i recursos en un marc de respecte als drets sexuals i reproductius. El web s’estructura en tres eixos: el Centre de Documentació i Recursos Pedagògics, la Zona Pedagògica, i les Dinàmiques.

 

L’apartat Centre de Documentació i Recursos Pedagògics ofereix un catàleg general de salut sexual amb gairebé 9.000 registres, un catàleg especialitzat en campanyes i cartells, dossiers temàtics, directori d’enllaços i informació epidemiològica.

En la Zona Pedagògica es recull una selecció de continguts teòrics, de recursos pedagògics i de programes educatius adreçats a professionals que vulguin treballar sobre la salut sexual en el col·lectiu jove.

En la part de Dinàmiques es descriuen accions educatives de promoció de la salut sexual en joves que duu a terme l’entitat. Les dinàmiques es distribueixen en quatre dimensions que Sida Studi utilitza per promocionar i gaudir d’una sexualitat saludable, plantejant temàtiques com el coneixement del cos, la construcció de gènere i la diversitat sexual. Totes les dinàmiques poden ser descarregades en format pdf.

El desenvolupament d’aquest projecte permetrà posar a l’abast dels professionals de la salut, pares i mares i persones educadores recursos pedagògics per incorporar la promoció de la salut sexual i reproductiva en la seva tasca educativa.

El Centre de Documentació i Recursos Pedagògics en Salut Sexual de Sida Studi és l’únic centre de documentació de l’Estat especialitzat exclusivament en salut sexual i reproductiva. Podeu consultar la web: http://salutsexual.sidastudi.org

6 Flares Twitter 2 Facebook 3 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 6 Flares ×