Autor Economia
16 juny 2015 a 09:00

L’afiliació al règim d’autònoms a Catalunya augmenta un 2,23% al 2015

7 Flares 7 Flares ×

En tot l’estat la xifra es va situar en 3.174.774 persones

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

L’afiliació al règim d’autònoms a Catalunya es va situar al maig en 540.279 persones, un 2,23% més del mateix mes de l’any passat. Pel que fa al conjunt de l’estat, la xifra es va situar en 3.174.774 persones, un 2,24% més. Per províncies la variació ha estat d’un 2,57%.

Aquestes dades suposen un significatiu increment de l’afiliació al règim d’autònoms respecte al mes d’abril de 2015 d’un 0,50% a Catalunya. Per províncies la variació ha estat d’un 0,45% a Barcelona, d’un 0,89% a Girona, d’un 0,19% a Lleida i un 0,71% a Tarragona.

PIMEC valora positivament l’evolució en l’afiliació d’autònoms però insisteix en la necessitat de promoure mesures que impulsin al màxim les potencialitats del col·lectiu, per això, demana que en poc temps es constitueixi el Consell del Treball Autònom de Catalunya. Aquest nou marc de diàleg ha de servir per seguir impulsant el conjunt de reivindicacions dels autònoms en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats, o la potenciació de la segona oportunitat per a aquells autònoms que vulguin tornar a emprendre.

També, Autònoms PIMEC continua urgint les administracions públiques a fer un major esforç per a la reactivació dels fluxos de crèdit, impuls de noves mesures per fer front a la morositat existent i que tendeixin a reduir els terminis de pagament, una fiscalitat més atractiva que incentivi l’activitat econòmica i avançar cap a la simplificació administrativa entesa de manera integral.

7 Flares Twitter 2 Facebook 5 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 7 Flares ×