Autor Política
19 juny 2015 a 14:00

Ciutadans proposa l’inici urgent d’un Pla d’Emergència Social

14 Flares 14 Flares ×

La primera mesura seria allargar els serveis de menjadors infantils a les vacances

Joan García, alcaldable de Ciutadans de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Joan García, alcaldable de Ciutadans de Sabadell // Foto: Joan Murcia

Per a Ciutadans, el nou ajuntament de Sabadellha de prioritzar a les persones i no a les ideologies” com destaca Joan García, coordinador de C’s de Sabadell.  Per aquesta raó Ciutadans proposarà a les altre forces polítiques “que es redacti i consensuï un Pla d’Emergència Social de forma urgent perquè hi ha assumptes i situacions que requereixen d’una intervenció immediata”. C’s suggereix que el tema es debati al llarg del primer ple de la legislatura perquè la presa de decisions “sigui immediata”.

Joan García remarca que una de les mesures que s’hauria de tractar són “allargar els serveis de menjador infantil durant el període de vacances que està a punt de començar perquè hi ha nens de famílies amb pocs recursos que només mengen al menjador de l’escola”. García proposa la destinació d’una partida econòmica que garanteixi “com a mínim, la ingestió d’un àpat al dia als nens de famílies sense ingressos”.

Aquesta mesura podria complementar-se amb altres com impulsar la creació d’un parc estable d’habitatges públics socials de lloguer, la firma de convenis amb entitats bancaries que disposen d’habitatges buits perquè siguin destinades a lloguers socials, la creació d’un espai d’acollida i assistència social que funcioni les 24 hores, la ampliació dels horaris i la dotació dels menjador socials, entre altres mesures.

García senyala que el contingut final del PEShauria de poder-se definir amb el consens de tots”, tot i que és bàsic que el seu objectiu sigui “acabar amb la pobresa i donar cobertura a l’alt percentatge de població que es troba en risc d’exclusió social”.

14 Flares Twitter 11 Facebook 3 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 14 Flares ×