Autor Economia
2 abril 2015 a 09:00

S’obre el termini per participar a una nova edició del programa Accelera el Creixement

4 Flares 4 Flares ×

Hi poden participar fins a 50 empreses

Dues tècniques de PIMEC presenten la nova edició del programa Accelera el Creixement, destinat a pimes que tinguin ganes de créixer i guanyar en competitivitat // Imatge cedida per PIMEC

Dues tècniques de PIMEC presenten la nova edició del programa Accelera el Creixement, destinat a pimes que tinguin ganes de créixer i guanyar en competitivitat // Imatge cedida per PIMEC

El programa Accelera el Creixement comença a escalfar motors. Aquesta iniciativa, que impulsen la Diputació de Barcelona i la patronal PIMEC, arriba aquest any a la seva quarta edició i a l’abril s’ha obert el termini perquè les empreses que hi vulguin participar presentin la seva candidatura. Els documents per formar part del programa, que vol incrementar la competitivitat de les empreses per ajudar-les a créixer, es poden presentar a la seu de PIMEC o a qualsevol de les seves delegacions abans del 5 de juny.

Per optar a participar a la iniciativa cal tenir almenys tres treballadors i ser una petita o mitjana empresa. D’entre les candidatures que es presentin, se’n preseleccionaran 100. Llavors, un comitè de persones expertes avaluarà quines són les 50 que formen part del programa. S’examinaran les diverses organitzacions a partir d’entrevistes personals amb els seus responsables que permetran determinar les possibilitats de creixement de l’empresa.

L’Accelera el Creixement busca que les organitzacions participants aconsegueixin créixer de manera sostinguda durant almenys tres anys en quatre aspectes: rendibilitat, exportació, facturació i plantilla. Això s’intenta assolir a través d’un procés d’acompanyament a les pimes que es desenvolupa al llarg de quatre mesos i que s’estructura en dues potes: una de sessions formatives col·lectives i una altra d’atenció individual. De fet, la gran novetat d’aquesta edició és que augmenten el número d’hores destinades a atendre particularment a cadascuna de les empreses.

En les tres edicions anteriors del programa hi han participat un total de 150 pimes que han valorat molt positivament la iniciativa. Un 59% de les empreses que han format part d’Accelera el Creixement han vist millorar la comercialització dels seus productes, un 28% la internacionalització i exportació i un 13% la seva estratègia de gestió.

4 Flares Twitter 2 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×