Autor Cultura
12 abril 2015 a 16:00

Cultura i Sónar+D despleguen el Pla de Cultural Digital a Catalunya

5 Flares 5 Flares ×

Es vol a propar les empreses culturals a la tecnologia

Sónar+D // Imatge del web Gencat.cat

Sónar+D // Imatge del web Gencat.cat

El Departament de Cultura i Sónar+D treballaran junts en el desplegament del Pla de Cultura Digital de Catalunya. Aquesta Pla vol situar les empreses culturals i creatives catalanes en primera línia de la innovació, la tecnologia i el món digital, millorar la competitivitat i l’ocupació mitjançant l’impuls de les TIC, i connectar el coneixement dels productors culturals amb les possibilitats que ofereix l’economia digital.

Sónar+D concentra els creadors i les indústries culturals del país i les connecta amb empreses culturals i tecnològiques vingudes d’arreu del món. Amb aquesta connexió es genera activitat econòmica, creativitat i talent. Per aconseguir dur a terme el màxim d’activitats possibles lligades als objectius del Pla, la relació entre ambdues institucions no acabarà al mes de juny, sinó que durant tot l’any es duran a terme accions, formacions i activitats vinculades al desplegament progressiu del Pla de Cultura Digital.

Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va ressaltar que Sónar+Dés un esdeveniment global sobre processos creatius que ens permet engrandir la capacitat innovadora de les empreses creatives catalanes”, i va destacar que “en el món creatiu han passat dues coses substancials en les darreres dècades: s’ha fet global i s’ha fet digital. Teníem el repte de donar resposta a aquestes dues transformacions. Per a nosaltres Sonar+D és una plataforma necessària i per això col·laborarem de manera estreta”. Xavier Trias, alcalde de Barcelona, va apuntar que Sónar+Dés una excel·lent plataforma pel contacte d’artistes, inversors, indústries creatives i universitats”.

Sónar+D reunirà els dies 18, 19 i 20 de juny al Pavelló 4 de la Fira de Montjuïc, a Barcelona, als protagonistes que lideren els processos d’innovació creativa més rellevants dels sectors de la música, l’audiovisual, la interactivitat, el disseny, la formació i la comunicació. Enguany comptarà amb una participació estimada de 4.000 professionals i prop de 2.000 empreses procedents de 60 països. Com a novetat, Sónar+D ampliarà el seu horari, obrint a les 10 del matí i tancant a les 8 del vespre. Entre els protagonistes del programa d’aquest any destaquen Kickstarter, Vimeo, Pinterest, littleBits o Arduino.

Sónar+D s’estructurarà en quatre àrees; Exhibition, Congress, Networking i Live Performance, que combinaran espais expositius, auditoris per workshops i conferències i les zones de demostració de productes, experimentació en viu i networking, a més de shows en viu i instal·lacions new media repartits pel festival. Part de les activitats seran d’accés només per a professionals acreditats, mentre que d’altres estaran obertes al públic.

5 Flares Twitter 2 Facebook 3 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×