Autor Entitats
25 febrer 2015 a 15:30

La Cambra explica com facturar electrònicament a les administracions públiques

15 Flares 15 Flares ×

CaixaBank i Invinet Sistemes van presentar dos casos d’èxit

Imatge de la sessió informativa per a les administracions públiques

Imatge de la sessió informativa per a les administracions públiques // Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Sabadell

La Cambra de Comerç de Sabadell va oferir ahir una sessió informativa per tal d’explicar a les administracions públiques com s’ha de facturar electrònicament, d’acord amb la llei 25/2013 de 27 de desembre, que va entrar en vigor el 15 de gener de 2015.

Lluís Matas, president de la Comissió d’Indústria, Energia i Innovació de la Cambra, va ser l’encarregat de presentar l’acte i, després de la seva introducció al tema, va intervenir el cap de projectes del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), Carles Ferrer.

Els assistents, que van omplir la sala d’actes, van poder informar-se detalladament sobre les característiques de la Llei i van rebre consells sobre com poder complir amb les obligacions de facturar de manera electrònica.

Amb la nova legislació, les administracions públiques han de lliurar les factures al servei e.FACT de l’AOC, com a Punt General d’Entrada de Factures Electròniques del sector públic de Catalunya.

Després de l’explicació, es van donar a conèixer dos casos pràctics d’èxit de la mà de Joan Vilanova, especialista del servei CaixaFactura a CaixaBank, i Oriol Bausà, CEO d’Invinet Sistemes. Per concloure l’acte, els ponents van donar resposta a les qüestions plantejades pels assistents.

15 Flares Twitter 6 Facebook 9 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 15 Flares ×