Autor Societat
17 febrer 2015 a 11:00

Comença la reurbanització de plaça d’Espanya

0 Flares 0 Flares ×

La primera fase afectarà als carrers de l’Alcalde Moix i l’Alcalde Ribé

Obres a plaça d'Espanya

Obres a plaça d’Espanya // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

Sabadell va iniciar ahir la primera fase de reurbanització de la plaça d’Espanya, entre els carrers de l’Alcalde Moix i de l’Alcalde Ribé. Aquest espai és un dels més emblemàtics de la ciutat i punt de trobada per a tots els veïns i veïnes del seu entorn. Les primeres obres es centraran en l’espai destinat fins ara a vial de la banda nord-oest i dels accessos a l’estació de RENFE.

Les reformes consistiran en l’eixamplament i la millora de les voreres de tota la plaça, incorporant-hi el carril bicicleta. A més, es pavimentarà la calçada, s’ampliaran les voreres i es suprimirà la “rambleta” central a l’avinguda de l’Alcalde Moix, des de la plaça fins al passeig de Sant Bernat. Aquests treballs permetran a la ciutadania accedir a l’estació de tren mitjançant el nou intercanviador situat a la banda nord-oest de la plaça, entre els carrers de l’Alcalde Moix i de l’Alcalde Ribé. Aquesta banda de la vorera nord-oest, la més assolellada, deixarà de ser un espai aïllat i serà totalment accessible.

Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència, va declarar que “ara ha arribat el moment d’iniciar les obres per recuperar aquest espai per a la ciutadania. El projecte d’obres que s’executarà és el resultat del procés de consulta als veïns “Pensem la nova plaça d’Espanya” que es va dur a terme a l’inici de les obres i preveu millorar la seguretat i l’accessibilitat a la plaça, eliminar barreres arquitectòniques i generar un espai de passeig i d’estada per als veïns i veïnes”. Ayuso també va afegir que “a partir d’ara, veurem com la plaça d’Espanya es transforma de nou amb una nova definició que, de ben segur, beneficiarà molts veïns i veïnes de Sabadell i que canviarà l’aspecte de la plaça per fer-la més amable i acollidora”.

El nou disseny de la plaça, que tindrà més zones verdes, gespa i arbrat, és el fruit de la col·laboració de l’associació de veïns, dels comerciants i dels veïns de la zona, que van prendre part en el procés de participació “Pensem la nova plaça d’Espanya“. L’espai deixarà d’estar rodejat de trànsit per passar a tenir una part, a la zona nord-oest, sense circulació. La plaça serà accessible per tot arreu, amb paviment continu, mitjançant rampes i recorreguts globals. Finalment, també s’han previst passos de vianants, per tal de racionalitzar i crear un espai fluid per al trànsit rodat i segur per al vianant.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×