Autor Societat
30 gener 2015 a 13:30

Els anarquistes de l’operació Pandora surten en llibertat sota fiança

0 Flares 0 Flares ×

Dissabte 31 es manté en peu la celebració de la Jornada Solidària

FFaçana de l'ambaixada espanyola a Argentina amb pintades a favor dels anarquistes empresonats // Imatge cedida per CNT Sabadell

Façana de l’ambaixada espanyola a Argentina amb pintades a favor dels anarquistes empresonats // Imatge cedida per CNT Sabadell

Avui, 30 de gener, surten en llibertat sota fiança de 3000 euros els set anarquistes empresonats el passat 16 de desembre en el que es va anomenar operació Pandora.  Els mossos d’Esquadra han obert avui divendres el secret de sumari del cas. En total, els i les anarquistes han estat un mes i mig a la presó.

Fora ha estat un mes i mig ple de reivindicacions i solidaritat per part del moviment anarquista d’arreu. S’han  fet des de mobilitzacions a la crida de la AIT-IWA (Associació internacional de treballadors)  i la IFA (International of Anarchist Federations),  fins a d’altres mobilitzacions a unes 20 ciutats de l’estat i a països com Suècia, Croàcia, Sèrbia, Bulgària, Grècia, Estats Units, Brasil, Uruguay, Chile, Argentina, Itàlia, França, Anglaterra, Escòcia, Irlanda, Turquia i a Alemania.  També s’han enviat cartes a ambaixades.

Cartell de la Jornada organitzada per CNT Sabadell pel 31 de gener // Imatge cedida per CNT Sabadell

Cartell de la Jornada organitzada per CNT Sabadell pel 31 de gener // Imatge cedida per CNT Sabadell

Els anarquistes, tot i que celebren la sortida de presó dels seus i les seves companyes, fan una crida a continuar amb la solidaritat perquè encara hi ha dos detinguts complint condemna,  Francisco i Mónica, i perquè s’ha de reollir capital per poder lluitar contra les multes interposades als antifeixistes de Barcelona, Vallecas i  els imputats a les darreres vagues generals.

Des de CNT Sabadell volen fer una crida a l’organització en grups, col·lectius i sindicats amb l’objectiu de tornar a revifar a l’anarquisme. Per això, tot i la bona notícia de l’alliberament dels 7 anarquistes, continuen mantenint la Jornada de Solidaritat prevista per demà dissabte 31 de gener a l’Ateneu Llibertari de Sabadell.

L’acte, obert a tothom, consisteix en un dinar solidari, preparat per la PAH de Sabadell, a les 14h, que costarà uns 5 euros, seguit de la projecció del documental Ciutat Morta, que es projectarà sense censures.  A continuació, s’obrirà una xerrada oberta sobre la repressió, anarquisme, lluites, organització entre altres temes.

Els beneficis que s’obtinguin aniran destinats íntegrament al compte dels i les preses de Pandora al número de compte de la Caixa d’Enginers ES68 3025 0001 19 1433523907 .

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×