Autor Societat
3 desembre 2014 a 15:30

Sabadell commemora els 25 anys d’agermanament amb Argub, un poble del Sàhara

0 Flares 0 Flares ×

El Ple ho va ratificar per unanimitat

Recepció dels infants sahrauís i les famílies acollidores a l’Ajuntament de Sabadell

Recepció dels infants sahrauís i les famílies acollidores a l’Ajuntament de Sabadell celebrada mesos enrere // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El Ple municipal de l’Ajuntament de Sabadell va acordar ahir ratificar l’acord del 1989 que agermanava la ciutat vallesana amb Argub, un poble de la República Àrab Sahariana Democràtica. Tots els grups van votar a favor de la ratificació del Protocol d’Amistat signat 25 anys enrere i que s’homenatjarà amb diversos actes al llarg de les properes setmanes. L’agermanament amb Argub suposa revalidar el treball “en la defensa dels drets humans i en la difusió de la solidaritat”, segons explica l’Ajuntament en un comunicat.

La ratificació que va aprovar ahir el Ple es va votar després de llegir una memòria breu que recull el que han suposat els 25 anys d’agermanament amb el poble del Sàhara Occidental. El document l’havia elaborat el Consell de Solidaritat i Cooperació municipal. El text recorda els orígens de l’acord entre les dues poblacions i es remunta al 12 d’octubre del 1989, la data exacte en què es va rubricar el conveni il·limitat d’agermanament que manifestava la voluntat de mantenir llaços d’amistat entre els dos municipis. Amb aquell acord, Sabadell es va convertir en la segona ciutat de l’Estat espanyol que signava un conveni amb el territori sahrauí.

Per commemorar les noces de plata de la rúbrica, durant aquest any s’han celebrat diversos actes, programes i exposicions que tenien l’objectiu de sensibilitzar la població al voltant de la problemàtica que pateix el poble del Sàhara. En aquest sentit, s’ha elaborat un calendari institucional sobre les dones sahrauís i s’ha fet una exposició de les seves biografies. El 21 d’octubre l’Hospital Parc Taulí va acollir unes jornades de reflexió sobre cooperació sanitària i fa menys d’un mes va tenir lloc un programa sobre drets culturals amb un intercanvi de poesies a l’Alliance Française. Aquesta bateria d’actes es reblarà els propers dies amb la presentació d’un vídeo dirigit per Carles Solà que explica els 25 anys d’agermanament. La peça audiovisual es completarà amb el llibre de fotografies Àlbum de Família, que explica en paral·lel les etapes vitals de ciutadans del Sàhara i de Sabadell.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×