Autor Societat
27 desembre 2014 a 12:00

Els condemnats a treballs en benefici a la comunitat podran complir la pena ajudant a Càritas

3 Flares 3 Flares ×

L’acord es va signar dilluns

Germà Gordó i Carme Borbonès (al centre), acompanyats per altres representants de Càritas i el Departament després de la signatura del conveni // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Germà Gordó i Carme Borbonès (al centre), acompanyats per altres representants de Càritas i el Departament després de la signatura del conveni // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Els condemnats a treballs en benefici de la comunitat podran complir la seva pena ajudant en algun equipament de Càritas. El conseller de Justícia, Germà Gordó, i la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, van signar dilluns un conveni de col·laboració que permetrà que tant els adults com els menors condemnats puguin executar la seva pena treballant en alguna de les entitats que compon la xarxa d’equipaments de la organització benèfica.

L’acord entre el Departament i Càritas permet incorporar l’entitat al programa de treballs en benefici de la comunitat, una gran carpeta on ja hi ha diverses organitzacions socials i institucions que reben els condemnats. El conveni preveu la creació d’una comissió de seguiment que s’encarregarà de controlar que les persones que executin la seva pena a Càritas ho facin correctament. Aquesta comissió la composaran tècnics de la Generalitat i de l’entitat social. Ells es coordinaran perquè el pla elaborat per la Direcció General de Justícia -que recull les jornades i les hores que cal fer, què s’ha de desenvolupar o l’horari- es materialitzi.

El conveni entre el govern català i l’entitat benèfica és un nou acord que se suma a la llarga llista de programes de col·laboració que comparteixen. En aquesta ocasió, però, el conseller Gordó va posar de relleu el fet que Càritas s’incorpori a un pla que fomenta una mesura penal alternativa a la presó i que reverteix directament en la societat.

3 Flares Twitter 2 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×