Autor Societat
13 desembre 2014 a 13:30

El COCARMI es suma a la lluita contra el joc il·legal

4 Flares 4 Flares ×

Hisenda imposa una sanció de 25 milions a l’OID

antonio-guillen-cocarmi

EL COCARMI s’ha sumat a la lluita contra el joc il·legal // Imarge cedida pel COCARMI

El Comitè Català de Representats de Persones amb Discapacitat (COCARMI), es va sumar ahir al comunicat emès pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI Estatal) com a mesura de suport a les accions del Govern espanyol contra el joc il·legal, que anualment mou a tot l’estat uns 84 milions d’euros i en el qual es calcula que treballen uns 4.000 venedors.

El CERMI ha celebrat la imposició per part de la Secretaria d’Estat d’Hisenda d’una multa de 25 milions d’euros a la denominada Organització Impulsora del Discapacitado (OID), l’única que opera a tot l’estat, per quedar administrativament acreditat que desenvolupa activitats de joc il·legal. En aquest sentit, cal senyalar que a part de la OID, a Catalunya operen quatre entitats més fora de la llei que són FAMAC, ATM, DISCAT i ADIS.

La primavera passada el COCARMI ja va demanar a l’administració que aturés les pràctiques de joc il·legals que utilitzen a persones amb discapacitat perquè perjudiquen a la imatge d’aquest col·lectiu. Per el CERMI la imposició d’aquesta multa per part del govern és un primer pas en la lluita contra aquesta problemàtica però no són suficients per eradicar aquestes pràctiques il·lícites, per lo que insta a Hisenda a anar molt més lluny per desmantellar d’arrel i per sempre les seves estructures.

En aquest sentit, el CERMI, com a principal representant del moviment social de la discapacitat a Espanya, seguirà reclamant a l’Executiu nacional i als governs autonòmics amb competències en la matèria que persegueixin el joc il·legal.

4 Flares Twitter 2 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×