Autor Societat
13 novembre 2014 a 14:30

Un 77% de les llars i empreses sabadellenques ja tenen fibra òptica

5 Flares 5 Flares ×

La ciutat es situa entre les 20 primeres a nivell Estatal

Ayuso - Faura

El director general de Telefónica, Kim Faura i el tinent d’alcalde, Josep Ayuso comentant el desplegament de la fibra òptica // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell vol impulsar el desplegament de fibra òptica per tota la ciutat. De moment, un 77% d’empreses i llars ja disposen d’aquesta tecnologia, situant a Sabadell entre les 20 primeres posicions a nivell Espanyol amb més accés a la fibra òptica.

Per tractar aquest tema, el director general de Telefónica de Catalunya, Kim Faura, i el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso, s’han reunit per valorar la implementació de la fibra òptica. Ayuso ha reconegut que estan “impulsant totes les accions polítiques que van en la línia que la tecnologia sigui un element que permeti la millora econòmica i l’accessibilitat.” El tinent d’alcalde ha assegurat que, per dur a terme el desplegament, és necessari l’equipament de la tecnologia per poder arribar a un major nombre de la població. Ha afegit que “La fibra òptica converteix Sabadell en un referent tecnològic, ja que els seus ciutadans i ciutadanes accedeixen a serveis que només poden ser prestats mitjançant xarxes d’última generació. El resultat és donar més serveis a un cost menor”.

Sabadell té el propòsit d’equiparar a Barcelona o Madrid, dues ciutats de 200.000 habitants que han aconseguit acostar la fibra òptica a la totalitat del territori. Aquesta instal·lació engloba zones com el parc empresarial de Sant Pau de Riu-sec, una zona de noves empreses i comerços. Així doncs, Sabadell es situaria entre les ciutats més avançades a nivell tecnològic.

Un projecte conjunt

La corporació de Telefónica va ser la pionera en formar part de Sabadell Ciutat Intel·ligent el juny de 2012. Tot i així, l’Ajuntament del municipi es va comprometre a participar en l’àmbit d’Smart City· Com a resultat de la unió entre Telefónica i el Consistori, a més d’ altres entitats, estan promovent el projecte District of Future, el qual està finançat per la Comissió Europea. Les accions de subministrament energètic  es dirigeixen a l’edifici administratiu de Can Marcet, el centre de recollida de pneumàtics de Can Llong i l’equipament protegit de VIMUSA, també a Can Llong.

5 Flares Twitter 2 Facebook 3 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×