Autor Ensenyament
21 novembre 2014 a 17:30

Els joves protagonitzen el Dia Internacional dels Drets dels Infants

0 Flares 0 Flares ×

300 alumnes van participar en els actes de commemoració

dia internacional dels drets infants 2

L’Institut Les Termes va guanyar el concurs // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

L’objectiu d’aquest acte, organitzat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i per l’Oficina del Síndic de Greuges de Sabadell i presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, és formar i sensibilitzar als joves sobre els infants. Ho han fet des de una vessant lúdica participant en un joc de preguntes i respostes sobre la temàtica “Contra la vulneració dels drets dels Infants”. El concurs ha estat guanyat per l’Institut Les Termes, que destinarà els 500 euros del premi a un projecte solidari presentat per l’ entitat Andi Sabadell.

Al mateix temps es va aprofitar l’acte per fer un reconeixement als alumnes de la XESI (Xarxa Educativa Solidària Intercultural) que han estat tot l’any recaptant recursos pel projecte solidari Comissió Quirúrgica del Sàhara (Parc Taulí) amb la col·laboració de les entitats CEAR, SAIS i Solidaris amb el poble Saharaui. Els alumnes de l‘Institut Vallés, Institut Arraona, Institut Joan Oliver i l’Escola Pia han aconseguir recollir 550 euros per aquest projecte.

La Xarxa Educativa Solidària es un projecte que pretén conscienciar i motivar als alumnes de tercer d’ESO (14 anys) entorn el món de la cooperació i la solidaritat. Cada any coordinen amb una entitat local o una ONGD per treballar conjuntament per aconseguir resultats positius. Aquest any ha estat el Sàhara i la formació quirúrgica sota el lema Tots col·laborem! Per un Sàhara amb formació mèdica.

D’altra banda i també amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, els alumnes de segon de educació infantil de l’Institut Ribot i Serra van organitzar una jornada lúdica adreçada a tots els infants de la zona sud. Centrant-se en el dret al joc i l’esbarjo, recollit a la Declaració dels Drets dels Infants, van organitzar tot un seguit de jocs de totes les parts dels món perquè tots els nens i nenes poguessin gaudir-ne acompanyants dels seus familiars. La jornada va ser comunicada a totes les escoles bressol i les escoles de primària de la zona sud i va tenir lloc a la plaça Picasso.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×