Autor Societat
13 novembre 2014 a 17:00

Barberà inicia avui el programa per commemorar el Dia Internacional contra la violència vers les dones

0 Flares 0 Flares ×

Els actes finalitzaran el 3 de desembre

Cartell Dia Internacional contra la violència vers les dones

Cartell Dia Internacional contra la violència vers les dones // Imatge cedida per l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

Avui s’inicia el programa d’activitats en commemoració del Dia Internacional contra la violència vers les dones a Barberà del Vallès, organitzat per la regidoria del Programa per la Igualtat de l’Ajuntament.  Es realitzaran presentacions de llibres, tallers, cinema i debats amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la igualtat real entre homes i dones com a valor de justícia social.

La presentació del programa i el cinefòrum de la pel·lícula La por, dirigida per Jordi Cadena, donaran el tret de sortida als actes commemoratius avui a les 18h, a l’Auditori Maria Feliu.

Els actes continuaran aquest dissabte amb una sortida en autocar per conèixer diverses colònies tèxtils de Catalunya (Colònia  Vidal, El Guixaró i Can Pons). L’activitat s’iniciarà a les 8h a l’estació de RENFE i l’escriptora del llibre El silenci dels telers, Assumpta Montellà, explicarà les vivències de les nenes i les dones en un sistema burgès com el de l’època. Per participar-hi cal inscriure’s a través dels telèfons 670 223 423 (Associació d’Història); 669 689 604 (Casal Tangram); o 696 830 853 (Dones.com).

Dilluns vinent, a les 18h, la Biblioteca Municipal Esteve Paluzie acollirà la presentació del llibre Tu haz la comida, que yo cuelgo los cuadros: trampas y tramposos en la cultura de la desigualdad, de Miguel Lorente Acosta. Dimecres 19 de novembre, a les sis de la tarda, també acollirà la presentació de l’obra de Marina Subirats, Forjar un hombre, moldear una mujer. Altrament, divendres dia 21, a les 18h, el grup Bufanúvols explicarà als nens i nenes el conte El bol de la felicitat durant l’Hora del conte.

Dilluns següent, L’Associació de Dones Braç a Braç  organitza a la seva seu, entre les 17 i les 19h, el taller El coneixement del cos com a eina per potenciar el poder personal. Paral·lelament, Dones.com oferirà un monòleg a càrrec de l’actriu Pepa Lavilla, titulat “Estimar-se sense morir”, a la Biblioteca Esteve Paluzie a les sis de la tarda.

El dimarts 25 de novembre, al migdia, la sala de Plens de l’Ajuntament de la ciutat acollirà la lectura del manifest institucional contra la violència vers les dones, coincidint amb el Dia Internacional de la causa. Ja a la tarda, a la plaça de la Vila hi ha convocada una concentració ciutadana en contra de la violència vers les dones.

Les darreres activitats seran el 26 de novembre i el 3 de desembre, quan la psicòloga clínica Maria José Chichilla Matínez , dirigirà un espai de reflexió per a dones anomenat “Estimar no és patir” a la Torre d’en Gorgs de 17 a 19h. Les sessions requereixen inscripció prèvia al Programa per a la Igualtat de Dones de l’Ajuntament (93 729 71 71 ext.266).

El programa també integra activitats per als joves de Barberà, com un cinefòrum, un taller de xapes o un Karaoke no sexista. Per a més informació l’Espai Jove La Roma posa a disposició dels interessats el telèfon 93 718 93 28 i l’E-mail laroma@bdv.cat.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×