Autor Entitats
1 octubre 2014 a 16:30

Tot a punt per la 5à Mostra de Solidaritat i Cooperació

4 Flares 4 Flares ×

El lema d’aquest any és “Mou-te i compromet-te”

Roda de premsa de presentació de la Mostra de Solidaritat i Cooperació // Imatge

Roda de premsa de presentació de la Mostra de Solidaritat i Cooperació // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El Consell de Solidaritat i Cooperació de Sabadell i les entitats adherides convoquen la 5à Mostra de Solidaritat i Cooperació de Sabadell que oferirà, el proper dissabte dia 4, un programa d’activitats a la Plaça Doctor Robert a les 11 del matí i que durarà fins a 2/4 del vespre. L’objectiu d’aquesta crida, sota el lema “Mou-te i compromet-te” és mobilitzar els ciutadans per lluitar contra les desigualtats del món.

Tal com ha explicat el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné: “Aquesta mostra plena d’activitats és per participar, gaudir-ne i complir el doble objectiu tant de donar a conèixer les entitats de la ciutat com perquè aquestes treballin en xarxa”. Carné ha subratllat també que “Sabadell té una llarga trajectòria en solidaritat, que creu en la capacitat transformadora que podem fer entre tots”.

Les activitats començaran a les 11 del matí amb el Taller de danses, a càrrec del grup infantil de l’Esbart Sabadell. Tot seguit, tindrà lloc l’espectacle DIMBAAYA, un conjunt de cançons de bressol africanes, a càrrec de l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària, i seguidament una cercavila acompanyat pel grup de percussió i batukada Tucantam, que sortirà de la plaça del Doctor Robert i recorrerà el carrer de Gràcia,  l’Escola Industrial, la plaça del Mercat, el carrer d’en Font i la plaça del Gas fins arribar novament a la plaça del Doctor Robert per acabar amb la lectura del manifest que realitzaran les entitats participants en la Mostra.

Un cop passat el matí, es realitzarà una petita pausa. La programació es tornarà a reprendre a la tarda amb un conjunt d’activitats infantils. Primerament, a partir de les 17.30h, els protagonistes seran els alumnes de l’Escola de Dansa Mònica Escribà. Una hora més tard, es realitzarà de nou la lectura del manifest, aquest cop dirigit per l’actor Oriol Cruz, i que anirà a càrrec dels joves i de les joves alumnes de la Xarxa Educativa Solidària Intercultural (XESI).

A les 19.00, hi haurà l’espectacle Cooperem o competim?, amb l’ Associació Comsoc-Comunicació social. I per acabar la sèrie d’espectacles infantils, sobre les 20h començarà un espectacle-taller de Bollywood, a càrrec de l’Associació Catalana de Bollywood.

Carme Arís, presidenta de Solidaris amb el Poble Sahrauí, ha explicat que “és la cinquena mostra però fa molts anys que la ciutat treballa a favor de la justícia i en contra les desigualtats dels pobles i les persones, per exemple fa 25 anys que ens vam agermanar amb el poble de l’Argub”.

Durant tota la jornada, a la plaça del Doctor Robert es podran trobar els estands de les entitats que participen a la Mostra, a més de diferents tallers i activitats per als més petits.

Val a dir que aquest any la Mostra rep el suport del Consell d’Europa a través del projecte C4I, el qual pretén, mitjançant el compromís dels ciutadans de Sabadell, les entitats i institucions, combatre els rumors envers els immigrants.

4 Flares Twitter 2 Facebook 2 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×