Autor Societat
8 setembre 2014 a 16:00

Es renoven 2.300 punts de llum a Matadepera

1 Flares 1 Flares ×

Un 60% de l’enllumenat

Enullmenat vell de Matadepera // Imatge del web de l'Ajuntament de Matadepera

Enullmenat vell de Matadepera // Imatge del web de l’Ajuntament de Matadepera

Avui ha començat la part més visible de la renovació de l’enllumenat del poble de Matadepera amb la substitució d’uns 2.300 punts de llum dels quasi 3.900 totals. Aquesta xifra representa un 60% de les làmpades i llumeneres del poble. Els 1.600 punts restants es troben en bones condicions.

La renovació de gran part de l’enllumenat permetrà d’una banda, aprofitar per revisar la il·luminació de certes zones de la ciutat, reduir la contaminació lluminosa, i millorar l’enllumenat de les urbanitzacions. Les noves làmpades són més eficients, i per tant també permetran reduir la factura elèctrica de l’Ajuntament. Una factura que es reduirà en més d’un 20% segons explica el Regidor d’Obres i Serveis, Joan Figueras.

A més, com que les noves làmpades consumeixen menys energia, l’efecte sobre el medi ambient serà més notable. Tan és així que la Diputació de Barcelona calcula que el poble deixarà d’emetre a l’atmosfera més de 200 tones de CO2 a l’any.

El procés de substitució de l’enllumenat prioritzarà les instal·lacions més deficients. Per això al mes de setembre s’actuarà als barris Verge de Montserrat, Sant Llorenç, Can Candi, la urbanització de Cavall Bernat i al centre de Matadepera, concretament a la zona sud entre la carretera de Terrassa i el carrer Àngel Guimerà. Al llarg dels propers mesos es recorrerà la resta del municipi per substituir progressivament l’enllumenat. Es preveu que les renovacions s’allargaran fins als mesos de desembre, o gener del 2015.

Per tal de minimitzar les molèsties als veïns i al trànsit es treballa conjuntament amb l’empresa adjudicatària Istem SL. Per aquest motiu els operaris treballen per trams de carrers i en les zones properes a les escoles i vials principals del poble s’evitarà qualsevol actuació en les hores de més trànsit.

Malgrat l’inici oficial de les obres ha estat avui mateix, el projecte ja es va posar en marxa el passat mes de juny amb el replanteig de les actuacions a realitzar. I durant els mesos de juliol, i agost, els tècnics van reparar els sistemes de regulació dels quadres d’enllumenat.

En definitiva, el projecte, que compta amb un pressupost de 660.000 euros finançant majoritàriament per la Diputació de Barcelona, preveu vuit mesos d’obres per tal d’actualitzar l’enllumenat públic del poble. Aquestes tasques comportaran la incorporació de lluminàries més modernes, làmpades més eficients, instal·lació de rellotges astronòmics, reparació de línies de doble nivell, renovació d’abraçadores, caixes de connexió, cablejat i diverses actuacions en certs elements dels quadres elèctrics per facilitar els serveis de tarifa en cas de necessitat.

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×