Autor Política
23 setembre 2014 a 09:30

El Consell Comarcal del Vallès Occidental dóna suport a la consulta del 9N

10 Flares 10 Flares ×

S’aprova amb l’abstenció del PSC

Consell Comarcal extraordinari // Imatge cedida pel Consell Comarcal

Consell Comarcal extraordinari // Imatge cedida pel Consell Comarcal

Ahir al migdia es va celebrar un Ple extraordinari del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que contemplava dos punts: l’aprovació de dues mocions en relació a la consulta del 9 de novembre, una presentada per CiU, ICV.EUiA, ERC i les CAV, i que es va presentar de manera conjunta a més de 600 ajuntaments a tot Catalunya; i una d’alternativa, també referent a la consulta, presentada únicament pel PSC.

Pel què fa a la primera moció, té l’objectiu de mostrar el suport del món local a la convocatòria de la consulta del dia 9 de novembre, i que permetrà decidir sobre el futur polític de Catalunya, va ser aprovada amb els vots a favor dels partits que la presentaven, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP. Aquesta moció mostrava el suport a la convocatòria de la consulta per al dia acordat, el 9 de novembre, i comprometia el Consell Comarcal a facilitar totes les eines que fossin necessàries per a la seva celebració; donar suport al president i el govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits que donen suport per tal de celebrar la consulta prenent com a marc legal la Llei de consultes no refrendàries – aprovada pel Parlament el passat divendres, amb els vots favorables de tots els partits excepte PP i Ciutadans – i, finalment, comunicar l’acord al president de la Generalitat, la presidenta del Parlament, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, perquè ho traslladessin de manera conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides , al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els partits que la presentaven, l’abstenció del PSC i el vot en contra del PP.

La segona moció, presentada pel PSC, malgrat donava suport a la Llei de consultes populars no refrendàries, demanava que aquesta fos legal i acordada, cosa que amb la llei aprovada no és possible. La moció anava més en el sentit de la negociació amb el govern espanyol per tal de trobar una sortida positiva de la situació actual, i poder superar el desencaixament de Catalunya i Espanya, i demanava treballar per una reforma constitucional que faci d’Espanya un estat federal que fos capaç de reconèixer la diversitat nacional: “Espanya és una nació de nacions”, definia.

Aquesta moció no va prosperar, atès que va ser votada favorablement només pel partit que la presentava, el PSC, l’abstenció de CiU i el vot en contra d’ERC, ICV-EUiA, les CAV i el PP.

10 Flares Twitter 7 Facebook 3 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 10 Flares ×