Autor Societat
31 agost 2014 a 14:00

Trànsit abordarà el paper de la dona al volant en un congrés

0 Flares 0 Flares ×

Les dones tenen menys accidents greus

Imatge: Wikicommons

Imatge: Wikicommons

El Servei Català de Trànsit organitzarà el I Congrés Internacional sobre Dones i Seguretat Viària el 30 d’abril del 2015 a Barcelona. Els responsables de l’administració viària catalana han anunciat la convocatòria d’un esdeveniment que té per objectiu analitzar el paper de la dona a la mobilitat a través de les aportacions d’experts en la matèria que vindran procedents de diversos països del món.

Les dades han dut al departament a concloure que el sexe del conductor té una relació directa amb l’índex de sinistralitat. De fet, només un 7’3% de les persones que assisteixen a cursos de recuperació del permís de conduir per punts són dones, quelcom que indica que la gran majoria de conductors que perden la totalitat dels punts del carnet són homes. A més, de les 232 víctimes mortals que es van registrar el 2013 a Catalunya, només 55 eren dones, un 23% del total.

Amb les xifres damunt la taula, Trànsit considera necessari celebrar un congrés que permeti “prefixar”, segons fonts del departament, “els comportaments en relació a la conducció segons el sexe dels conductors”. Els organitzadors reconeixen que l’objectiu final és posar de relleu els avantatges que ha tingut la incorporació de la dona al parc automobilístic català.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×