Autor Societat
17 juliol 2014 a 09:00

L’Ajuntament de Sabadell rep els infants sahrauís acollits per diferents famílies

9 Flares 9 Flares ×

L’acollida es realitza durant els mesos de juliol i agost

Recepció dels infants sahrauís i les famílies acollidores a l’Ajuntament de Sabadell

Recepció dels infants sahrauís i les famílies acollidores a l’Ajuntament de Sabadell // Imatge cedida per l’Ajuntament de Sabadell

El passat dimarts 15 de juliol, els nens i nenes sahrauís així com les famílies de la ciutat que els acullen durant aquest estiu, van ser rebut al Saló de Plens de l’Ajuntament. L’acte, presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va comptar amb la presència del regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, i el president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Marcos Costa.

Durant la trobada, l’alcalde va recordar que aquestes temporades d’acollida formen part dels vincles que uneixen Sabadell amb el Sàhara, destacant que fa 25 anys que Sabadell i l’Argub són municipis agermanats. “En aquest aniversari, la nostra voluntat és reiterar aquell acord del 1989 per posar en evidència que els drets dels sahrauís no estan sent respectats”. En aquest sentit, els actes i accions que s’organitzen a l’entorn d’aquest agermanament “tenen per una banda l’objectiu de fer pedagogia i sensibilitzar i d’altra el de reivindicar els drets d’un poble”. Així mateix, Sánchez va voler “agrair a les famílies acollidores la seva implicació i desitjar als nens i nenes que gaudeixin d’aquests dies a la nostra ciutat”.

Marcos Costa, el president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, també va voler “agrair a l’Ajuntament, a la regidoria de Drets Civils, a la Corporació Parc Taulí, a les famílies i a tots els que col·laboren l’esforç i la implicació per fer possible aquest projecte, malgrat els temps que corren”.

Cada any, l’entitat que presideix Costa participa en el projecte Vacances en Pau, acollint infants sahrauís a Sabadell, com a símbol de solidaritat amb aquest territori. Es tracta d’un intercanvi entre els nens i nenes sahrauís que viuen als campaments de refugiats i els infants de Sabadell per tal de potenciar el coneixement intercultural, la convivència i la solidaritat.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, la col·laboració de la Corporació Parc Taulí – que realitza les revisions mèdiques a tots els infants acollits – i la dentista Dra. Marrero.

Enguany, durant els mesos de juliol i agost, famílies sabadellenques acullen un total de 8 infants sahrauís d’entre 7 i 11 anys. Per a aquesta estada s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i nens.

Destaca la trobada del proper 19 de juliol a la tarda a la plaça de l’Argub, en la qual els infants sahrauís acollits de la província de Barcelona i els infants de diferents casals d’estiu de la ciutat es coneixeran d’una forma lúdica i solidària. La jornada tindrà com a lema “Una mina, una flor”, i pretén recollir les flors que faran els infants per enviar-les al Sàhara Occidental perquè siguin plantades davant del mur de la vergonya.

Aquest any, s’ha comptat amb la presència de joves del projecte XESI (Xarxa Educativa Solidaria i Intercultural) a la recepció, ja que de forma voluntària s’estan implicant en les diferents activitats relacionades amb la commemoració dels 25 anys d’agermanament amb Agrub.

Dins el context d’aquest aniversari, s’han organitzat un conjunt d’actes a la ciutat, creant una comissió de treball específica en el marc del Consell de Solidaritat integrada per la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, la comissió permanent i la comissió de sensibilització del Consell de Solidaritat i Cooperació, Solidaris amb el Poble Sahrauís, Sabadell Acull Infants Sahrauís, l’Hospital Parc Taulí, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR).

La comissió també està fent balanç i reflexionant sobre el paper del municipi vers aquest conflicte dins del marc de la realitat actual.

L’Ajuntament de Sabadell també col·labora amb l’entitat “Solidaris amb el Poble Sahrauí” dins el projecte de la Casa de Malalts Sahrauís per facilitar l’acollida de persones del Sàhara amb malalties complexes que viuen en els camps de refugiats i en els territoris ocupats, i en el projecte de la Comissió quirúrgica sanitària. En tots els projectes es compta amb una implicació important de la Corporació Sanitària Parc Taulí, amb la Casa de Malalts, i amb l’Hospital General de Catalunya.

9 Flares Twitter 4 Facebook 5 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 9 Flares ×