Autor Cultura
15 juliol 2014 a 11:30

Els Saballuts fan una nova plaça de 8 a Polinyà

0 Flares 0 Flares ×

Volen fer dos o tres castells de vuit a Berga

2 de 7 a Polinyà // Imatge del web dels Castellers de Sabadell

2 de 7 a Polinyà // Imatge del web dels Castellers de Sabadell

Els Castellers de Sabadell van aconseguir aquest dissabte fer una nova plaça de 8 amb el seu castell franquícia, el 3 de 8.

A la primera ronda els Saballuts van començar descarregant el 3 de 8 sense problemes. A la segona ronda van descarregar una torre de 7, tres mesos després de l’última. La fermesa de la construcció va fer pensar en les esperances de pujar-la dalt d’un folre el que queda de temporada. A la tercera ronda els Saballuts van descarregar un 4 de 7 per tancar la jornada amb un pilar de 5.

Els Castellers de Castellar van seguir la seva progressió en els castells de sis descarregant el 3, el 4 i el 3 amb agulla de 6.

Els Castellers de Sabadell els queda només un cap de setmana d’actuacions abans d’agafar vacances. La primera serà dissabte a Berga per l’aniversari dels Castellers de Berga, on volen acabar el primer tram de temporada amb dos o tres castells de vuit. L’última actuació serà diumenge al Barri de Sant Julià de Sabadell.

Vint anys d’història dels Saballuts

El local del Consell de Joves va acollir dissabte un acte per repassar els vint anys de la colla. Es van recordar els inicis de la colla fins l’intent del 3 de 9 amb folre de l’any passat. Es va elogiar la figura de Xavi Morón, president de la Colla entre el 2000 i el 2003 que va entomar la direcció de la entitat en un moment molt precari on la colla va estar a punt de desaparèixer. També es van recordar els castells de les diades més significatives: el de la primera diada del 1994 a la Plaça Sant Roc o el de la diada de Tots Sants del 1996, de no molt bon record i a on es va haver de desmuntar un 4d8 bellugadís i amb una canalla dubitativa.

L’acte, dirigit per Jordi Segura i amb la col·laboració de Helena Artigas, Oriol Creus i Francesc Miralles, va comptar amb una sèrie de vídeos testimonials editats per Marc Figuerola i a on alguns saballuts com Santi Argelaguet, Xavi Muñoz, Neus Cid, Josep Pérez, Xavi Morón, Sergi Mendoza i Joan Carles Sánchez van donar el seu punt de vista de diversos anys clau.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×