Autor Ensenyament
28 juny 2014 a 12:30

L’Institut Palau Ausit de Ripollet guanya la primera edició del Campionat Electrocat

0 Flares 0 Flares ×

Una aposta pels vehicles elèctrics

campionat_CREVE2

El tricicle elèctric construït pels alumnes de l’institut Palau Ausit de Ripollet va superar totes les proves de la primera edició del Campionat Electrocat celebrat el passat 21 de juny. L’IES Palau Asit va guanyar front a l’Institut Castellarnau de Sabadell, l’Institut Pere Martell de Tarragona, el C.E.I.R. de Barcelona, i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de la Mogoda.

El concurs d’innovació, organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes, que ha comptat amb el cofinançament del Servei d’Ocupació Català (SOC), i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d’automòbils de Sabadell i Comarca, i de les empreses Honda, Infranor-Mavilor, Tempel Group, BDTrans i Luchana Transports; tenia com a objectiu que els participants construïssin un prototip de tricicle elèctric sobre una base motriu comuna.

Tots els equips havien de competir en una única prova en la que s’han avaluat les prestacions, característiques i disseny dels vehicles. Des del migdia, els equips de CERVE i el de l’Institut Pere Martell de Tarragona van tenir problemes tècnics amb el seu prototip. L’equip tarragoní no va poder posar-lo en marxa, mentre que els del CERVE van poder fer només una única prova per manca de temps.

El passat mes de març, Honda va lliurar el material del campionat escolar – un motor, un variador i bateria – per dissenyar i construir el prototip de tricicle de tracció elèctrica. En els darrers mesos els alumnes van estar construint-lo a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat que Honda té a Santa Perpètua de la Mogoda, on també s’hi va celebrar el campionat. Isabel García, l’alcaldessa del municipi va atorgar als guanyadors un diploma i també un motor amb variador d’1,5 kw i 8 Nm i dos packs de bateries de liti ion 48V/20Ah. Garcia va destacar “l’esforç que han fet aquests joves i el seu professorat durant el curs i l’aposta per una formació tecnològica tant necessària avui en dia, en el que cal apostar per la mobilitat sostenible”.

La competició, va consistir en una sèrie de proves d’avaluació tècnica i una curs de mitja hora de durada al circuit amb una parada en la zona “pit lane” per fer un canvi de bateries. L’equip de Ripollet va fer 21 voltes, mentre que el de Barcelona en va fer 23. Finalment però, el tribunal va valorar tant el nombre de voltes com l’exposició de la feina feta, l’ascens a una rampa amb un 20% de pendent, i el canvi de bateria dins dels 20 minuts del recorregut.

Amb aquesta activitat es va poder comprovar com l’Electrocat va servir per potenciar el treball en equip dels alumnes, així com per fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat vol incloure aquesta proposta en la formació especialitzada de vehicles de tracció elèctrica. Els alumnes han emprat l’horari lectiu per dissenyar el seu propi vehicle. El proper any es preveu la participació d’uns 20 centres de Formació Professional de tota Catalunya.

Aquest projecte s’emmarca dins del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un equipament dedicat al desenvolupament del vehicle elèctric situat a Santa Perpètua de Mogoda que té previst oferir serveis de difusió, promoció i serveis avançats per al desenvolupament del vehicle elèctric i poder convertir-se en un centre de referència a Catalunya.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×