Autor Economia
6 juny 2014 a 16:00

L’empresa Devicare guanya l’edició 2014 dels Premis EmprenedorXXI a Catalunya

5 Flares 5 Flares ×

Impulsats per la Caixa

EmprenedorXXI representa una de les convocatòries de referència per a projectes d’innovació. Aquest any 2014 celebren la seva vuitena edició. Enguany s’han presentat 105 empreses, fent un total de 3.190 empreses de nova creació des de que es van iniciar els premis.

 Aquesta edició del Premi ha estat presidida per la segona tinent d’alcalde de Barcelona i presidenta de Barcelona Activa, Sònia Recasens; el director territorial de “la Caixa” a Catalunya, Jaume Masana; el director territorial de “la Caixa” a Barcelona, Jordi Nicolau i el director d’operacions d’ENISA, Ángel Palazuelos.

 L’empresa guanyadora d’aquesta edició del Premis Emprenedor XXI a Catalunya ha estat Devicare. Devicare es dedica al desenvolupament de productes innovadors que faciliten el diagnòstic i seguiment de la litiasi renal, urolitiasi o nefrolitiasi des de casa seva. L’empresa ja va ser guanyadora en la última edició de BioEmprenedorXXI, una iniciativa conjunta de La Caixa, Barcelona Activa i Biocat.

 La dotació econòmica del premi ha estat de 5.000€ i a més tindran preferència d’accés al finançament per a empreses que es troben en etapes inicials de Caixa Capital Risc i ENISA. D’altra banda podrà accedir durant un any al programa d’acompanyament que dóna suport als emprenedors i que està impulsat per Caixa Capital Risc així com realitzar missions comercials a Silicon Valley, Tel Avv o Nova York i realitzar activitats de formació inetworking. A més, tindran subvencionada l’estada per fer un curs d’acceleració del negoci, anomenat Ignite Fast Track, a la Universitat de Cambridge.

 Un cop guanyat el concurs autonòmic aquest 4 de juny, Devicare ara participarà a la fase nacional. Aquest novembre de 2014 es donarà a conèixer el guanyador que serà premiat amb 20.000€.

 Els altres finalistes del concurs EmprenedorXXI han estat Catchoom i Infantium. La primera empresa, Catchoom ha creat un reconeixement d’imatges en el núvol i proporciona contingut de realitat augmentada, per tant, ajuda al sectors dels desenvolupadors i agències de màrqueting. La segona finalista, Infantium ha creat un tutor intel·ligent fent servir com a model el cervell humà i l’ha desenvolupat fent servir tecnologia cognitiva, la neurociència i big data.

 Els Premis EmprendedorXXI són una iniciativa impulsada per “la Caixa”, en col·laboració amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Comerç, a través de l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA)  des de l’any 2007. Forma part de les iniciatives de suport a les empreses innovadores amb alt potencial de creixement que duu a terme l’entitat financera i que canalitza, fonamentalment, a través de la seva gestora de capital de risc, Caixa Capital Risc.

5 Flares Twitter 2 Facebook 3 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×