Autor Societat
2 juny 2014 a 13:30

Comunicat de l’AMPA del Teresa Claramunt en defensa de l’ús del català a les institucions

0 Flares 0 Flares ×

Òmnium Cultural ha mostrat el seu suport

Escola Teresa Claramunt // Imatge de Google Maps

Escola Teresa Claramunt // Imatge de Google Maps

Des de fa dos anys, l’Escola Teresa Claramunt, del barri de Gràcia, ha desenvolupat el projecte A l’Escola, parles diverses, a través del qual mares catalanoparlants ensenyen llengua i cultura catalana a mares d’origen immigrant, perquè aquestes puguin ajudar als seus fills. Els impulsors d’aquesta iniciativa s’han anat reunint amb diversos representants polítics i tècnics de l’àmbit de l’ensenyament i ciutadania, de l’Ajuntament de Sabadell i de la Generalitat de Catalunya.

L’AMPA Teresa Claramunt explica que en dos actes, un de l’Ajuntament de Sabadell i un altre de la Generalitat, amb ciutadans i ciutadanes d’origen estranger, s’ha utilitzat el castellà sense cap consideració prèvia, i que això es contradiu amb l’encoratjament per a l’aprenentatge de la llengua catalana que ells estan portant a terme. De fet, entre els sabadellencs i sabadellenques de l’acte que mencionen, organitzat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, es trobaven participants del seu projecte. Utilitzar el castellà a les institucions és, segons l’AMPA, “posar pals a les rodes“.

Al següent enllaç podeu llegir el comunicat sencer de l’AMPA de l’Escola Teresa Claramunt.

Suport de l’Òmnium Cultural de Sabadell

D’altra banda, Òmnium Cultural de Sabadell ha donat públicament el seu suport a aquest comunicat, dins del marc de La Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell (integrada també per la CAL Sabadell i la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental). Òmnium rebutja “les polítiques de discriminació lingüística per part de l’Ajuntament de Sabadell“.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×