Autor Entitats
3 maig 2014 a 11:00

La Generalitat i Amical Wikimedia engeguen un concurs fotogràfic sobre el patrimoni natural

1 Flares 1 Flares ×

El concurs pretén millorar els continguts de la Viquipèdia

Primer premi del concurs ucraïnès. Muntanya Ai-Petri de Crimea a l'alba

Primer premi del concurs ucraïnès. Muntanya Ai-Petri de Crimea a l’alba // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

A través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat i en col·laboració amb Amical Wikimedia, el Departament de Territori i Sostenibilitat posa en marxa un nou projecte per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, l’edició en català de la Wikipèdia. Es tracta dl concurs fotogràfic Wiki Loves Earth (WLE), basat en el patrimoni natural de tot l’àmbit català, que es durà a terme durant tot el mes de maig del 2014. La participació és lliure, i tothom pot compartir les seves fotografies d’alta qualitat per contribuir així de forma universal al coneixement comú.

El concurs WLE es va iniciar l’any 2013 amb una prova pilot a Ucraïna, i enguany s’ha obert a nivell mundial. S’organitza de forma federativa amb un nivell local, i un d’internacional. Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà integra per fotògrafs, professionals del medi ambient, i usuaris experimentats de Wikimedia.

La Secretaria de Medi Ambient i la Xarxa de Custòdia del Territori patrocinen els premis, que seran d’una banda el Premi absolut a la millor fotografia, una experiència ecoturística Viulaterra i un lot de premis de productes de custòdia del territori; i els Premis per àmbits territorials: Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques centrals, Comarques gironines, Matropolità, Ponent i Terres de l’Ebre. Els Primers premis territorials seran obsequiats amb una experiència ecoturística Viulaterra, i els segons i tercers amb un lot de productes de custòdia del territori.

Les comarques gironines tindran un premi addicional del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que ofereix una estada per 4 persones en un alberg en règim de dormir i esmorzar més una activitat, a escollir entre l’Alberg Ruta del Ferro, amb lloguer de bicicletes per la Via Verda; l’Alberg a la Vall d’en Bas, amb una visita guiada de senderisme; l’Albert de Banyoles, amb una volta a l’Estany amb la barca La Tirona; i l’Albert Costa Brava de Llançà, amb una activitat de caiac SK Kayak.

Especial interès en els espais naturals protegits

La temàtica inclou els elements naturals com els Espais naturals protegits, Espais d’interès geològic i jaciments paleontològics, Zones humides, Cims emblemàtics, Arbres monumentals i arbres destacats, i Platges. Es poden veure tots a través d’aquest visor.

En aquesta primera edició, la Generalitat té especial interès per les imatges sobre espais naturals amb l’objectiu d’ajudar a difondre la nova web del Sistema d’Espais Protegits de Catalunya, que inclourà algunes de les fotografies del concurs, i posar el coneixement i la informació a disposició pública, en el sentit d’experiències similars de ciència ciutadana.

Col·laboració amb Amical Wikimedia

Aquest projecte se suma a d’altres iniciatives que s’estan duent a terme dins la Generalitat. En aquest sentit la Secretaria del Medi Ambient i Sostenibilitat va signar el juliol de l’any passat, un conveni amb l’organització Amical Wikimedia per tal d’afavorir la col·laboració mútua i impulsar accions que promoguin l’aprofitament i difusió de la informació. El departament de Cultura també col·labora amb l’organització a través del concurs fotogràfic internacional Wiki Loves Monuments, basat en monuments de patrimoni cultural.

Per a més informació sobre el WLE es pot consultar la web del concurs, on s’hi trobaran les instruccions per penjar-hi les fotografies: http://wikilovesearth.wikimedia.cat/

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×