Autor Societat
3 maig 2014 a 12:30

Espadaler va entregar els fons recaptats amb el calendari solidari “Bombers amb causa”

0 Flares 0 Flares ×

Els fons van destinats a la investigació de malalties infantils

Espadaler entregant els fons recaptats amb el calendari solidari

Espadaler entregant els fons recaptats amb el calendari solidari // Imatge cedida per la Generalitat

Ramon Espadaler, conseller d’Interior va lliurar el passat dimecres, 30 d’abril, un xec de 50.170 euros a l’Obra Social Sant Joan de Déu corresponents a la venda dels calendaris solidaris Bombers amb causa.

Espadaler ha destacat que “aquesta iniciativa neix de la bona conjunció de dues institucions molt estimades, Bombers de la Generalitat i Sant Joan de Déu” que juntament han recaptat prop de 150.000€ que van destinats a la recerca de malalties infantils. El conseller d’Interior ha agraït a tots aquells que van comprar el calendari.

Després de la visita que Ramón Espadaler va realitzar al laboratori de malalties metabòliques, va poder conèixer més detalladament el projecte que es durà a terme amb el xec entregat. Belen Pérez Dueñas, investigadora que ha rebut la beca, va explicar al conseller d’Interior l’objectiu del projecte.

El conseller ha dit “aquests recursos estan molt ben destinats” i que, per això, “hem de donar continuïtat al projecte”.

Juntament al conseller han assistit el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; la subdirectora general operativa dels Bombers de la Generalitat, Anna Martin; el director de la Cúria Provincial, Germà Quim Erra; el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota; el director de la Sant Joan De Déu Research Foundation, Emili Bargalló i els bombers voluntaris i impulsors del calendari Arnau Fabregat i David Colomé.

El diners lliurats serviran per finançar, per tercer any consecutiu, la beca “bombers amb causa” la qual va destinada a la investigació i a la recerca de  malalties infantils. La beca és atorgada per un jurat d’experts científics, interns i externs de la institució, després de realitzar un concurs entre els investigadors de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Aquest any, la investigadora Belen Pérez  Dueñas per portar a terme un projecte de recerca en el grup de Trastorns del Moviment i Malalties Metabòliques. L’objectiu d’aquest projecte és aconseguir identificar, tractar i avaluar nens amb defectes genètics en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental pel funcionament mitocondrial.

El calendari solidari “Bombers amb causa”

Aquest calendari solidari ha estat el tercer realitzat pels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social Sant Joan de Déu. Abacus Cooperativa, novament, ha col·laborat en la iniciativa distribuint el calendari als seus establiments. Ferrocarrils de la Generalitat també han col·laborat, cedint gratuïtament l’Espai Provença per una exposició de fotografies relacionades amb el calendari. FGC va proporcionar les instal·lacions de la Molina als organitzadors del calendari per realitzar una sessió fotogràfica. AENA Aeropuertos i el Patronat de la Muntanya de Montserrat també han col·laborat prestant espais per a sessions. Pau Gasol, esportista català, va ser el padrí de la passada edició i també va col·laborar en una sessió de fotos amb els nens al parc de Bombers de l’Hospitalet de Llobregat.

Els fotògrafs, reconeguts professionals, han col·laborat de forma desinteressada: Joan Lluís Arruga, Xavier Bertral, Cristina Calderer, Danny Caminal, Jordi Chias, Ricard Cugat, Jodri Garcia, Carlos Montañés, Elisenda Pons, Iñaki Relanzón i Tino Soriano. Cristina Losantos, il·lustradora, també ha col·laborat en l’autoria del full d’adhesius inclòs al calendari.

Els protagonistes del calendari són nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu i efectius dels Bombers de la Generalitat. En aquestes imatges es donen a conèixer les diferents tasques que realitzen els Bombers, és per això que a la sessions hi van participar membres del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers (GRAE), del Grup D’Actuacions Forestals (GRAF), del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), i la Unitat de Suport Logístic, entre d’altres.

Les sessions es van dur a terme a diferents indrets, com ara els parcs de Bombers l’Hospitalet de Llobregat, Girona, Lleida, Rubí – Sant Cugat i Sant Climent de Llobregat, la Sala Central dels Bombers ubicada a Cerdanyola del Vallès, l’escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, a Mollet del Vallès, l’aeroport de Sabadell, la piscina municipal del Bruc, l’estació de la Molina, la muntanya de Montserrat i lògicament les dependències de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’equip del calendari ja està treballant en la seva propera edició, en la qual hi participaran els Bombers d’Andorra.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×