Autor Societat
22 maig 2014 a 15:30

Celebrat l’acte central del programa “2014 per la llibertat d’expressió LGBTI”

7 Flares 7 Flares ×

A Casa Duran

Acte Central 2014 per la llibertat d'expressió LGBTI

Alcalde, regidors i representants de l’entitats que han signat l’adhesió

Ahir a la tarda es va celebrar a Casa Duran l’acte institucional del programa 2014 per la llibertat d’expressió LGBTI, programa impulsat a Sabadell amb motiu de la commemoració dels Dies Internacionals LGBTI: Dia Internacional contra l’homofòbia,  la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (28 de juny). A l’acte, que es va celebrar a Casa Duran, es va signar l’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell, el Centre d’Esports Sabadell, el Club de Tennis Sabadell, el Club Natació Sabadell, el Cercle Sabadellès 1856 i l’Associació de Clubs de Futbol a la “Carta contra l’homofòbia en l’esport”, promoguda per ADI (Associació Deportiva Ibérica) i Panteres Grogues Barcelona.

Joan Carles Sánchez va explicar que ” crec que és important tenir la força social que avui trasllada Sabadell amb aquest acte i compromís, perquè s’han assolit drets però aquests poden córrer el risc de perdre’s” i va afegir que “l’acció d’avui és molt rellevant perquè a la societat tendim a excloure a qui és diferent”.

El regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, per la seva banda, va ressaltar la tasca que es fa des de la regidoria “per defensar els drets dels ciutadans i ciutadanes. Un treball que fem durant tot l’any a través, entre altres serveis i accions, de l’Oficina de Drets Civils o la tasca que es porta a terme des d’organismes com la Comissió de la Convivència, des d’on treballem perquè ningú se senti discriminat”.

A continuació, després de la intervenció de Carné, es va realitzar una xerrada sobre la percepció del llenguatge i les actituds homòfobes a l’esport, a càrrec de la Dra. Montserrat Martí, membre del Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic i del periodista esportiu Víctor Patsi.

Abans de la signatura de l’adhesió, Josep Ayuso, tinent d’alcalde i regidor d’Esports, va explicar que “avui tenim l’oportunitat de fer palesa la complicitat d’entitats de Sabadell en contra de l’homofòbia. Una oportunitat de fer palès que la nostra ciutat rebutja qualsevol discriminació perquè defensem el dret a la igualtat, la llibertat i el dret a ser diferents”.

L’encarregat de moderar i conduir l’acte va ser Josep Escartín, Síndic Municipal de Greuges de Sabadell. Es va projectar, a més, un vídeo titulat “L’Amor és lliure”, una cançó de rap contra l’homofòbia.

7 Flares Twitter 4 Facebook 3 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 7 Flares ×