Autor Cultura
28 abril 2014 a 18:00

Els Castellers de Sabadell van ‘batejar’ els de Castellar en una bona actuació castellera

0 Flares 0 Flares ×

Va ser a Castellar del Vallès

4 de 8 dels Saballuts // Imatge cedida pels Castellers de Sabadell

4 de 8 dels Saballuts // Imatge cedida pels Castellers de Sabadell

Els Castellers de Sabadell van ser presents a Castellar del Vallès desprès d’una setmana intensa d’assajos (actuació inclosa per Sant Jordi)  en la que s’ha vist una molt bona evolució dels verds d’ençà van començar la nova temporada.

Els Saballuts van haver de desmuntar un quatre de vuit, que a la segona va sortir a la perfecció i que ha vist com tenia una estructura renovada respecte d’altres anys. En segona ronda els de Sabadell han descarregat sense problemes un cinc de set, amb també molts canvis que han de permetre guanyar en varietat i efectius en posicions claus cara el futur. En tercera ronda els Saballuts han descarregat un bon quatre de set amb agulla, que s’ha resolt sense grans complicacions i tirant d’experiència. L’actuació s’ha tancat amb un pilar de cinc girat per les dues bandes.

Per la seva banda arribaven els Castellar del Vallès, els apadrinats dels Castellers de Sabadell i que van estrenar-se a casa amb un gran bateig. Els de Castellar van fer sentir orgullosos als padrins amb un tres de sis, un quatre de sis, un de sis amb agulla i tres pilars de quatre. La colla, amb aquesta bona actuació, estrena nom i passen a dir-se els “capgirats” de Castellar.

Els Capgirats promouen el català

Els Capgirats han signat un acord amb el Servei de Català per promoure que els seus socis i sòcies siguin membres del Voluntariat per la Llengua. L’objectiu dels Castellers de Castellar és crear parelles lingüístiques que agafin el costum de parlar en català en un context real i donant a conèixer l’entitat i els castells. Els Capgirats oferiran un taller i una demostració als participants.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×