Autor Cultura
22 març 2014 a 11:00

S’obre la convocatòria de la 8a edició del Concurs de Relats Curts de TMB

0 Flares 0 Flares ×

En motiu de la Diada de Sant Jordi

Concurs de Relats Curts de TMB

Imatge del web del Concurs de Relats Curts de TMB

Aquesta setmana s’ha posat en marxa  la 8a edició del Concurs de Relats Curts que organitza Transports Metropolitans de Barcelona en motiu de la Diada de Sant Jordi. Els interessats en participar-hi ja poden accedir al web www.relatscurts.tmb.cat que és on es publicaran els originals.

La novetat d’aquest any és que hi ha una nova categoria, Va passar a TMB, on els concursants hauran de triar un any del 1924 al 1914 per ubicar la seva història durant un trajecte amb transport públic. La novetat està lligada al 90è aniversari del metro de Barcelona. D’aquesta manera, es vol construir una línia del temps per ocupar els 90 anys d’històries. Com a mesura excepcional, els relats presentats en aquesta categoria no podran superar els 1924 caràcters per homenatjar l’any d’inauguració del Gran Metro, nom de la primera línia.

A part d’aquesta categoria, n’hi ha tres més: Relat lliureSant Jordi Tweet i Insta Relat.

En la categoria Relat Lliure les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina, amb un màxim de 3500 caràcters, en català o castellà, i han d’explicar alguna història, real o fictícia, que passi a l’autobús o al metro.

En el cas de Sant Jordi Tweet, els usuaris podran escriure un relat de menys de 140 caràcters explicant la llegenda de Sant Jordi. Per participar al concurs s’ha de fer servir el hashtag #relatscurts.

En la categoria d’Insta Relat els participants hauran de penjar una fotografia feta al metro o a l’autobús i etiquetada amb el mateix hashtag. Les imatges hauran de dur un titular que transmeti la història de manera creativa. Les obres es podran pujar des d’un ordinador, des d’Instagram i des de Facebook al microsite del concurs per tal que el jurat les valori.

L’admissió dels relats acabarà el 30 d’abril. La iniciativa compta amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a través dels segells editorials Booket i la butxaca. Aquest any l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i els Cinemes Filmax Granvia s’ha sumat a la col·laboració.

L’escriptora Iolanda Batallé presidirà el jurat. Els guanyadors de cada categoria s’enduran un e-book, amb 10 llibres electrònics, un lot de llibres i una inscripció al cicle de conferències Amb Veu Pròpia organitzada per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. En la categoria de Va passar a TMB el guanyador o guanyadora s’endurà un any de cinema gratis, i les cinc millors narracions tindran com a premi la producció audiovisual del relat i la participació directa al festival de curtmetratges Subtravelling 2014, de TMB.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×