Autor Entitats
7 març 2014 a 18:00

Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat

0 Flares 0 Flares ×

Demà la festa del seu patró, Sant Joan de Déu

Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat

Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat // Foto cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest migdia, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, el lliurament de les Medalles d’Honor i les Mencions Honorífiques als membres del Cos de Bombers de la Generalitat pels anys dedicats al servei.

Espadaler ha agraït als guardonats, “honorem al cos de bombers per la seva actitud, per arriscar la seva vida i per donar servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”.

En total, avui s’han lliurat 282 distincions, que Espadaler ha imposat junt a l’alcalde de Vilafranca del Penedés, Pere Regull, el secretari general del Departament d’Interior, Josep Martínez, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), Ramon Parés, la subdirectora general operativa, Anna Martín, el subdirector general tècnic, Albert Vilanova, el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira, i el cap del parc dels bombers de Vilafranca del Penedès, Ramon Canyelles.

Les Medalles d’Honor premien la trajectòria dels Bombers en funció dels anys que fa que hi treballen. N’hi ha de 3 tipus; les de Bronze són per a aquells que acaben de complir 20 anys d’antiguitat en el Cos. D’aquestes, avui s’han lliurat 67 medalles (22 funcionaris, 45 voluntaris). Les d’Argent són per als Bombers que porten 25 anys exercint la professió; se n’han lliurat 110 (66 funcionaris i 44 voluntaris). Finalment, les Medalles d’Honor d’Or són per als Bombers que han complert 30 anys d’antiguitat en el moment de jubilar-se, o 35 en actiu. Se n’han repartit un total de 46, de les quals 5 són per bombers funcionaris que porten 35 anys en actiu i, les 41 restants, per aquells qui han complert 30 anys d’antiguitat en el moment de jubilar-se (24 funcionaris i 17 voluntaris).

També s’ha distingit  amb 10 mencions honorífiques, a personal d’Administració i Serveis i personal de Suport Operatiu de la DGPEIS així com també s’han lliurat 47 distincions per serveis excepcionals: 4 Medalles d’Honor d’Or, 10 Medalles d’Honor d’Argent, 15 Mencions Honorífiques, 15 Felicitacions i 3 Distincions a Títol Pòstum.

IMG-20140307-WA000

D’altra banda s’han lliurat 4 medalles d’Honor d’Or i 10 d’argent i hi ha hagut també Mencions Honorífiques per al Cos d’Agents Rurals i el Secretariat de les ADF. Als Agents Rurals, per la seva tasca en defensa del medi natural i l’estreta col·laboració amb els Bombers de la Generalitat, i a les ADF de Catalunya, pel seu esforç en la vigilància i la prevenció dels incendis forestals als nostres boscos.

Sant Joan de Deu, Patró dels bombers

Sant Joan de Deu és a molts lloc el patró del Bombers per haver salvat d’un incendi a uns nens. Demà, com cada 8 de març els bombers celebren la festa del seu patró.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×