Autor Ensenyament
19 març 2014 a 12:00

L’Escola Sant Julià treballa per unir pares, mares, fills i centre educatiu

0 Flares 0 Flares ×

Les activitats s’inclouen dins del programa Tàndem Família-Escola

Alumnes, pares i mares de 1A de l'Escola Sant Julià

Alumnes, pares i mares de 1A de l’Escola Sant Julià // Imatge del web del programa Tàndem Família-Escola

El 7 i 14 de març les famílies de 1r de l’Escola Sant Julià van realitzar uns tallers de construcció de joguines amb elements reciclats que van demostrar que el joc és un mitjà de relació amb la família i un element essencial en el desenvolupament dels infants. En la mateixa línia, el proper divendres 21 de març a les 15h de la tarda la directora de Marinva, experta en jocs, joguines, infància i noves tecnologies, Imma Marín, oferirà a la mateixa escola la xerrada El plaer de jugar en família.

La conferència pretén fer reflexionar a les famílies sobre el valor educatiu del joc i aportar-los eines perquè puguin atendre els interessos dels seus fills i filles. La xerrada també destaca la importància del joc en el desenvolupament infantil i com element d’unió i cohesió entre pares i fills. Aquesta proposta queda dins del projecte Tàndem Família-Escola, impulsat des de l’Ajuntament de Sabadell. Aquest és un projecte que vol donar suport a aquelles iniciatives que es plantegin incidir en la tasca educadora de les famílies i en l’apropament entre els agents de la comunitat educativa des de la col·laboració, la cooperació i la coordinació.

Els objectius concrets de Tàndem Família-Escola són fomentar la implicació dels pares i mares en el procés educatiu, potenciar la relació escola-família i fomentar la participació dels pares i de les mares als centres educatius. L’Ajuntament posa a l’abast de la comunitat educativa alguns recursos per permetre complementar els projectes de treball amb famílies. Entre aquests es troben l’assessorament per a l’elaboració de projectes de treball amb les famílies del centre educatiu, propostes d’activitats i xerrades i tallers adreçats a pares i mares.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×