Autor Societat
4 març 2014 a 14:30

La instal·lació de la fibra òptica a Sant Quirze començarà aquest mes de març

0 Flares 0 Flares ×

L’Ajuntament ha donat resposta a les preguntes més freqüents

Imatge del web de l'Ajuntament de Sant Quirze

Imatge del web de l’Ajuntament de Sant Quirze

El desplegament de la fibra òptica a Sant Quirze del Vallès ha començat per preparar el material i els recursos necessaris per fer-ne el desplegament entre el març i el maig. D’aquesta manera, al juny ja es podrà contractar la connexió de banda ampla mitjançant FTTH (Fiber to the Home). L’autorització de la instal·lació és gratuïta, permet que arribi a tothom la fibra òptica i el valor de l’immoble connectat amb fibra és superior al no contractat.

S’utilitzaran les actual canalitzacions de Telefónica, fet que evitarà inconvenients a la via pública i no suposarà cap cost a la ciutadania. Aquest desplegament és iniciativa de Telefónica i no té cap cost per a l’Ajuntament. L’Alcaldessa, Montserrat Mundi, ha destacat que “per al govern ha estat una prioritat, doncs es tractava d’una demanda generalitzada de la ciutadania i és un orgull poder aconseguir que Sant Quirze del Vallès sigui un municipi connectat amb fibra òptica”.

El desplegament es farà a través de centrals capçaleres per arribar a tot el poble. El cablejat d’alimentació i de distribució s’instal·larà a la canalització actual, i el de dispersió s’haurà d’adaptar a les instal·lacions existents dels edificis, de tal manera que hauran d’entrar de forma canalitzada si estan preparats, o per patis interiors i façanes segons permeti la topologia de l’edificació. En aquests darrers casos, Telefónica sol·licita de manera prèvia la instal·lació, ja que pot suposar molèsties per als veïns i particulars. Les afectacions que es puguin donar seran solucionades per l’empresa, la qual atendrà les reclamacions puntuals.

La fibra òptica permet accedir a Internet amb una velocitat de baixada de 100 Mb, el que suposa deu vegades més rapidesa que un ADSL; la velocitat de pujada és de 10 MB.

L’Ajuntament ha facilitat un seguit de respostes a aquelles preguntes més freqüents:

1- Tinc dubtes sobre la cobertura allà on visc, a qui puc dirigir-me per consultar-ho?

Pots enviar un correu electrònic a fibra@santquirzevalles.cat amb dubtes o suggeriments i, si cal, nosltres farem la gestió amb l’operador.

2- Al mapa de cobertura de Telefónica no surt el meu carrer; no tindré fibra òptica?

Un cop la fibra estigui desplegada, Telefónica anirà connectant les diferents zones. Serà llavors que començaran a aparèixer els habitatges connectats al mapa de cobertura. Fins a aquesta seva connexió no apareixerà com a zona coberta al mapa de consulta. Per tant, és normal que en aquests moments el teu carrer o barri no consti com a cobert per la fibra òptica. Pots consultar el mapa a: www.movistar.es/fibraoptica.

3- Quan podrem gaudir de la fibra òptica a casa?

Si no hi ha imprevistos, Telefonica informa que durant el mes de juny es podran fer les contractacions comercials.

4- Si no autoritzo la instal·lació de la fibra ara, podré fer-ho d’aquí uns mesos?

No. L’autorització cal donar-la ara, doncs a mitjà termini no es tornaran a canalitzar les zones que no quedin cobertes.

5- Quin cost em suposa autoritzar la fibra òptica a casa o a la comunitat de veïns?

Cap. L’autorització no requereix cap despesa. Telefónica canalitza la fibra. Un cop instal·lada, el ciutadà/ciutadana pot decidir contractar o no un paquet comercial. No hi ha cap obligació.

6- Quina velocitat tindrà la fibra?

La fibra òptica permet accedir a Internet a una velocitat de baixada de 100Mb, deu vegades més ràpid que un ADSL, i pujar arxius o fotografies a 10MB. La televisió en alta definició (HD) és un dels seus serveis associats.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×