Autor Política
4 març 2014 a 17:45

El ple de l’Ajuntament de Barberà aprova un manifest en contra de la nova llei d’avortament

1 Flares 1 Flares ×

El manifest l’ha creat el moviment associatiu femení barberenc

Ple de l'Ajuntament de Barberà

Ple de l’Ajuntament de Barberà // Imatge cedida per l’Ajuntament de Barberà del Vallès

El ple de l’Ajuntament de Barberà va aprovar el manifest presentat per l’Associació per la Igualtat Dones.com, l’Associació de Dones Braç a Braç i el Kol·lectiu de Dones de Barberà manifestant el rebuig a la reforma de l’actual Llei orgànica 2/2010 de Salut Sexual i reproductiva de la interrupció voluntària de l’embaràs.

El manifest, titulat Barberà, ni un pas enrere, a favor de l’avortament lliure i gratuït declara l’absoluta “negativa a acceptar una retallada en la llibertat i autonomia de les dones en relació a la seva sexualitat i a decidir sobre la seva maternitat”. A més, s’exigeix que “es garanteixin els seus drets sexuals i reproductius”, així com la seva “capacitat de decidir i que l’avortament sigui una prestació sanitària gratuïta i normalitzada dins la sanitat pública”.

D’altra banda, també es declara el “rebuig a la prohibició i penalització de l’avortament” i la indignació per la desprotecció jurídica i risc d’aquelles dones, que sense recursos necessaris hauran de recórrer a la clandestinitat. Per això, en declara el seu desacord en el fet que una dona no pugui accedir a la maternitat, amb l’ajut de la reproducció assistida, sense una figura de la família tradicional. A més, exigeix que “es recuperin els serveis suprimits a la ciutat en matèria de formació sexual i afectiva en l’ensenyament secundari i l’assessorament psicològic a les dones”.

La Llei orgànica 2/2010 de Salut Sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs que hi ha vigent permet avortar lliurement fins a la setmana 14 de gestació, i fins la 22a si hi ha risc per la salut de la dona o del fetus. Aquesta normativa és similar a la que hi ha a França, Alemanya o Finlàndia. La reforma que impulsa el govern del PP no parla sobre terminis, sinó sobre supòsits.

El manifest va ser aprovat en el ple amb els vots a favor de EUiA (2 vots), CiU (2 vots), PCPB (4 vots) i PSC (9 vots), i els vots en contra del PP (4  vots).

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×