Autor Ensenyament
11 febrer 2014 a 10:00

Més de 1000 participants al concurs literari per a joves “Ficcions”

0 Flares 0 Flares ×

Participen més de 280 escoles de Catalunya, Balears i el País Valencià

Imatge del Concurs literari "Ficcions"

Imatge del Concurs literari “Ficcions”

El concurs “Ficcions” ha tingut una gran acollida per part de les escoles, i ha comptat amb la participació de més de 280 instituts, i d’un centenar de municipis de Catalunya, Les Illes Balears, i el País Valencià. Fins ahir s’han comptabilitzat 1.060 participants, dels quals 740 són de Catalunya, 180 del País Valencià i 140 de les Illes Balears. Els estudiants d’entre 14 i 18 anys encara es poden registrar, fins l’1 de març, i participar-hi a través del seu web: www.ficcions.cat

El concurs es desenvolupa a través del seu web on, a banda de publicar-s’hi les històries, els participants poden trovar-hi notícies, entrevistes, enllaços i sortejos. Al web es proposen cinc fragments extrets d’obres ja publicades. Enguany són, “Dos taüts negres i dos de blancs”, de Pep Coll; “La casa del silenci”, de Blanca Busquets;  “La invenció de l’Hugo Cabaret”, de Brian Selznik; “Orgull i prejudici”, de Jane Austen;  i “L’escala del dolor”, d’Albert Villaró.  A partir d’aquestes introduccions, els alumnes han de crear una història de quatre capítols. La participació pot ser individual, en parelles, o en grups de tres persones.

El certamen arrencarà el proper 16 de febrer i finalitzarà el 23 d’abril. El jurat, format per persones vinculades al món de la litearatura i l’edicació, farà public el veredicte a l’acte de cloenda que es celebrarà al mes de maig, on els finalistes i el professorat hi serán convidats. Els primers premis seran un iPad per a cada membre del grup guanyador, i també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona amb obsequis similars.

“Ficcions, l’aventura de crear històries” és un concurs de creació literaria adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF, que pretén anar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llegua catalana de referencia per als joves.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×