Autor Cultura
14 febrer 2014 a 12:30

El patrimoni arquitectònic de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 reconegut i distingit per diversos organismes oficials

0 Flares 0 Flares ×

Els edificis de la Fundació entren a formar part del programa Barcelona Province Convention Bureau

Fundació Antiga Caixa Sabadell

Espai Natura // Imatge del web Fundació Antiga Caixa Sabadell

La seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, l’antiga Escola Industrial d’Arts i Oficis – que actualment és el centre sociocultural Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 al carrer d’en Font -, ambdós obra de l’arquitecte Jeroni Martorell;  i la masia de Can Deu a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, han estat reconeguts i certificats per diversos organismes oficials.

Adhesió al programa Barcelona Province Convention Bureau

El passat 4 de febrer, des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, es va aprovar l’adhesió de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 al programa Barcelona Province Convention Bureau, basat en la promoció de la província de Barcelona com a seu de congressos, convencions i esdeveniments d’empresa fora de la ciutat comtal.

En aquest sentit, els tres equipaments més significatius de la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859 s’han cregut idonis per a la realització i celebració d’actes corporatius o de caire privat.

La Fundació també formarà part de les taules de treball organitzades pel Centre de Turisme, participant així en accions de promoció d’àmbits com ara el turisme de reunions, el Modernisme o el Patrimoni i Museus.

Obtenció del segell de Qualitat Turística en Destinació SICTED

De la mateixa manera, el Museu de la Vida al Camp de l’Espai Natura Fundació de Sabadell 1859 (masi de Can Deu), i els auditoris, sales i aules de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Carrer Font), han obtingut el segell de qualitat turística SICTED.

El passat 5 de febrer, en un acte organtizat pel Consorci de Turisme del Vallès Occidental, presidit pel diputat de Turisme de la Diputació, Ramon Riera, i amb la presència de Carles Bosch, regidor de Comerç, Consum i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell; Teresa Casals, regidora delegada de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa; Olga Olivé, presidenta del Consorci de Turisme del Vallès, es va fer l’entrega dels certificats SICTED a varies empreses i espais del Vallès Occidental.

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és una metodologia de treball que cerca la millora de la qualitat turística en empreses i serveis turístics. El seu objectiu és aconseguir una qualitat homogènia dins de les destinacions turístiques per tal de generar valor en el turisme i la pròpia destinació alhora que fidelitza els clients. SICTED és una eina per incrementar la competitivitat turística de les empreses i serveis, així com de la destinació.

Els gestors del Museu de la Vida al Camp i dels auditoris de l’Espai Cultura han rebut formació, assessorament i assistència tècnica per part de la Taula de Qualitat de la destinació, un organisme format per la Diputació de Barcelona; les cambres de comerç de Barcelona, Terrassa i Sabadell; els ajuntaments de Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa; els gremis d’hosteleria de la comarca; el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac; i la Unió de Consumidors de Catalunya.

Els equipaments hauran de renovar aquest distintiu cada any a través d’una avaluació de seguiment.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sabadell

Al mateix temps, els edificis de la Fundació també formen part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sabadell, declarats d’interès històric i artístic els equipaments situats al centre de la ciutat.

Patrimoni Cultural Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya

Els tres edificis de la Fundació formen part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic (Base de dades Gaudí) que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC) manté per donar a conèixer els béns culturals arquitectònics de Catalunya. El seu objectiu, així com també el del seu inventari de consulta online, és fer accessible el patrimoni català al màxim nombre de persones i desenvolupar al màxim els elements patrimonials i el seu territori.

Ruta Europea del Modernisme

Al seu temps, els edificis de la Fundació formen part de la Ruta Europea del Modernisme, una associació sense ànim de lucre de governs locals i d’institucions no governamentals unides amb el compromís comú de desenvolupar mecanismes útils i eficients per a la promoció internacional, la protecció del patrimoni modernista, fomentar la comunicació i l’intercanvi d’experiències entre els seus membres. El patrimoni modernista recollit a la ruta es pot consultar al web www.artnoveau.eu

El patrimoni arquitectònic de la Fundació obert a la ciutadania

Anualment se celebren jornades de portes obertes als edificis de la Fundació obrint al públic espais normalment tancats com ara el mirador de la Torre de l’Espai Cultura, el Saló Modernista de la seu de la Fundació, o la sala de la xemeneia de l’Espai Natura, entre d’altres.

La Fundació posa a disposició de tots els ciutadans el seu patrimoni arquitectònic, oferint la possibilitat de llogar els seus equipaments més emblemàtics per a organitzar actes culturals, corporatius o de caire privat.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×