Autor Entitats
28 febrer 2014 a 15:00

Diumenge es farà la tercera plantada popular en el nou tram del riu del Ripoll

0 Flares 0 Flares ×

L’Adenc convoca al voluntariat

fes reviure el ripoll

Imatge del web de l’Adenc

Aquest diumenge, dia 2 de març, es portarà a terme la tercera plantada popular del Ripoll en el tram del riu que va des del Molí de l’Amat fins a la Font dels Gitanos, al Vallès Occidental. En les dues plantades anteriors es va revegetar la part dreta del riu, i prop de seixanta voluntaris van plantar diferents espècies de plantes, arbusts i arbres al voltant d’unes basses, creades per afavorir la reproducció de gripaus i granotes. A més, es va fer un aguait amb salzes que permet observar les aus de la bassa i dues franges de vegetació.

Aquest cop es plantaran arbres, arbustos i plantes de ribera al llarg del marge esquerre del riu, per tal d’afavorir la proliferació d’espècies autòctones i limitar l’expansió de la canya americana i d’altres espècies al·lòctones que hi puguin haver.

El projecte Fes reviure el Ripoll! impulsat per l’associació ecologista ADENC convoca voluntaris i voluntàries de totes les edats per participar en la plantada, amb el punt de trobada a la zona del Molí de l’Amat a partir de les 10h del matí.

Per tal de participar a aquesta activitat gratuïta els interessats s’han d’inscriure trucant al telèfon de l’Adenc, 93 717 18 87, o enviant un correu electrònic a correu@adenc.at.

Una trentena d’entitats s’han adherit al projecte, que té com a objectius principals recuperar la vegetació de ribera i la fauna del riu, i per tant, millorar la seva situació ecològica, així com realitzar un exercici d’educació ambiental envers tota la ciutadania.

Es pot consultar més informació al web http://www.adenc.cat/campanya/fes-reviure-el-ripoll.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×